فلزات سنگین فاضلابهای صنعتی
Publish place: 2nd Conference of Environmental Engineering
Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 8,822
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE02_058
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1386
Abstract:
فاضلابهای شهری و صنعتی با یونهای فلزی سمی یک مسئله نگران کننده زیست محیطی می باشد. این آلاینده های کمیاب معدنی بواسطه طبیعت غیر قابل تجزیه، سمیت زیاد، اثرات تجمعی و سرطان زایش مورد توجه می باشند. تخلیه فاضلابهای حاوی فلزات سنگین نه تنها برای زندگی آبزیان و دیگر موجودات سمی می باشد، بلکه آبهای طبیعی را نیز جهت مصارف آشامیدنی نامناسب می سازد. این پسابها با دارا بودن یونهای فلزات سنگین از قبیل مس، روی، کادمیوم و سرب به دلیل سمیت بالایشان مشکلات زیست محیطی فراوانی را بوجود می آورند وجود یونهای فلزات در آب به دلیل اثرات سمی شناخته شده آنها بر روی چرخه حیات و از طریق تاثیر بر گیاهان و حیوانات پدید آورنده مشکلات زیست محیطی متعددی برای بشر می باشد. حذف و کنترل آلودگی فلزات سنگین به دلیل متعدد و متفاوت بودن منایع آلوده کننده بسیار مشکل است. به گونه ای که هرمنبع آلوده کننده، فرایند تصفیه ای خاص خود را می طلبد تاکنون روشهای بسیاری برای انجام عمل تصفیه این فاضلابها ابداع و مورداستفاده واقع شده اند که از آن جمله میتوان به فرایندترسیب شیمیایی اسمز معکوس و استفاده از مبادله کننده ای یونی آلی اشاره کرد که هر کدام دارای معایب خاصی خود می باشند. در این تحقیق استفاده از خاک اره درحذف فلزات سنگین ازفاضلابهای صنعتی، کارایی زئولیت های طبیعی و رزین های مصنوعی درحذف فلزات از فاضلابهای صنعتی و اثر لجن فاضلاب و pH خاک بر قابلیت جذب و فلزات سنگین مورد بررسی قرار گرفته است.
Keywords:
Authors
محسن شهریاری
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی
حسن مهدیزاده
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :