سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی پتانسیل فرار آب در سازندهای کارستی مخزن و تکیه گاه سد میرزای شیرازی

Publish Year: 1379
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,823

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRCOLD04_58

Index date: 5 December 2005

بررسی پتانسیل فرار آب در سازندهای کارستی مخزن و تکیه گاه سد میرزای شیرازی abstract

سد میرزای شیرازی در ٧٠ کیلومتری جنوب غرب شیراز درحال احداث می باشد. در تکیه گاهها و مخزن سد، سازند کربناته آسماری رخنمون دارد . این سازند در سایر مناطق فارس ویژگی کارست مجرایی را نشان داده است . در این مطالعه با استفاده از لوگ (Log) گمان ه های حفر شده، نفوذپذیری تود ه های کارستی مورد مطالعه قرار گرفته و میزان فرار آب پس از احداث سد در دو حالت جریان افشان (Diffuse flow) و جریان مجرایی (Conduit flow) با استفاده از فرمولهای هیدرولیکی برآورد شده است . با فرض جریان افشان، میزان فرار آب در حدود ٧٠٠ لیتر در ثانیه بوده که کمتر از ده درصد متوسط ورودی رودخانه در محل سد میباشد. در حالیکه در شرایط جریان مجرایی، میزان فرار آب حداقل ٥ متر مکعب در ثانیه خواهد بود که بیش از هفتاد درصد متوسط ورودی رودخانه بوده و به راحتی از مجرایی به شعاع تقریب أ ٧٥ سانتی متر عبور خواهد کرد . عملکرد شدید تکتونیک و انحلال تود ههای آهکی موجب افزایش نفوذپذیری تا بیش از ٢٠٠٠ لوژان در بعضی از گمانه ها شده که این امر به همراه مشاهده پدیده های سطحی کارستی نشانگر جریان مجرایی در محدوده سد می باشد. از طرفی ، مطالعات هیدروژئولوژیکی نیز مؤید وجود جریان مجرایی میباشد ( رئیسی و رجایی، ١٣٧٨ ). بنابراین در مخزن و تکیه گاههای سد، مجاری کارستی وجود دارند لذا بایستی در آب بندی سد تمهیدات لازم به کار گرفته شود.

بررسی پتانسیل فرار آب در سازندهای کارستی مخزن و تکیه گاه سد میرزای شیرازی Keywords:

بررسی پتانسیل فرار آب در سازندهای کارستی مخزن و تکیه گاه سد میرزای شیرازی authors

احمد رجایی

کارشناس ارشد معاونت پژوهشی سازمان مدیریت منابع آب ایران

عزت اله رئیسی

استاد هیدروژئولوژی بخش زمین شناسی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رهنمائی، م (1373) " بررسی پدیده نفوذ و رواناب در ...
رئیسی، ع و رجائی، ا (1378) " برآورد مقدار آب ... [مقاله کنفرانسی]
مهندسین مشاور دزآب (1373) "مطالعات طرح سد مخزنی میرزای شیرازی، ...
مهندسین مشاور دزآب (1373) " طرح سد مخزنی میرزای شیرازی، ...
Knill, J.L., (1 972). "Assessment of reservoir feasibility". Quart. J. ...
Lauritzen, S.E., Abbott, J., Arnesen, R., Crossley, G., Grepperud, D., ...
Merritt, A.H., (1 995). "Geotech nical aspects of the design ...
Milanovic, P.T., (1981). Karst hyd rogeology. Colorado :Water Resources pubs. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی پتانسیل فرار آب در سازندهای کارستی مخزن و تکیه گاه سد میرزای شیرازی" توسط احمد رجایی، کارشناس ارشد معاونت پژوهشی سازمان مدیریت منابع آب ایران؛ عزت اله رئیسی، استاد هیدروژئولوژی بخش زمین شناسی دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1379 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنفرانس سد سازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کارست (Karst) ، آب بندی (Watertightness) ، سد(Dam) هستند. این مقاله در تاریخ 14 آذر 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1823 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سد میرزای شیرازی در ٧٠ کیلومتری جنوب غرب شیراز درحال احداث می باشد. در تکیه گاهها و مخزن سد، سازند کربناته آسماری رخنمون دارد . این سازند در سایر مناطق فارس ویژگی کارست مجرایی را نشان داده است . در این مطالعه با استفاده از لوگ (Log) گمان ه های حفر شده، نفوذپذیری تود ه های کارستی مورد مطالعه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی پتانسیل فرار آب در سازندهای کارستی مخزن و تکیه گاه سد میرزای شیرازی با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.