سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه پدیده واگرایی در خاکهای ریزدانه و ارزیابی نتایج روشهای مختلف شناسایی خاکهای واگرا

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,955

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCCE04_289

Index date: 11 October 2007

مطالعه پدیده واگرایی در خاکهای ریزدانه و ارزیابی نتایج روشهای مختلف شناسایی خاکهای واگرا abstract

در خاکهای واگرا ابتدا کانیهای رسی در مجاورت آب دچار تفرق شده و ترکهای ریزی در پیکره کانیهای رسی مجتمع ایجاد می شود. سپس با جریان یافتن آب به داخل این شکافها ریز فرسایش مکانیکی نیز اضافه می گردد. در مراحل بعدی با توسعه یافتن این شکافها آب شستگی یا رگاب و نهایتا فرسایش شدید و تخریب سازه را موجب می گردد. بدین ترتیب واگرایی را می توان یک پدیده فیزیکو – شیمیایی دانست که در آن عواملی مانند نوع کانیهای تشکیل دهنده خاکهای رسی نوعع و غلظت نمکهای محلول دراب منفذی موثر، خصوصیات شیمیایی آب و ... موثر می باشند. در این مقاله ضمن ارائه روشهای شناسایی منابع قرضه مناسب از نظر واگرایی (هم از دیدگاه صحرایی و هم آزمایشگاهی) و مقایسه این نتایج با یکدیگر سعی شده است مناسب ترین روش شناسایی خاکهای واگرا معرفی گردد. در این راستا نتایج ازمایشات واگرایی منابع قرضه ریز دانه سه پروژه داخل کشور به صورت موردی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در اغلب بررسی های انجام شده آزمون پین هول به طور نسبی نتایج واقع بینانه تری به دست داده است. با این حال در تفسیر نتایج لازم است میزان املاح گچ و نمک موجود در خاک، ساختار کانیهای تشکیل دهنده خاک و سایر خصوصیات نمونه مورد توجه باشد.

مطالعه پدیده واگرایی در خاکهای ریزدانه و ارزیابی نتایج روشهای مختلف شناسایی خاکهای واگرا Keywords:

خاکهای واگرا , منابع قرضه ریز دانه , واگرایی , پین هول

مطالعه پدیده واگرایی در خاکهای ریزدانه و ارزیابی نتایج روشهای مختلف شناسایی خاکهای واگرا authors

فریدون رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقی

علی قنبری

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه تربیت معلم

امیرحسین صادقپور

عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عسکری، فرج اله و فاخر، علی(1377) " تورم و واگرایی ...
کمیته ملی سدهای بزرگ ایران(1375)، " شناسایی و کاربرد خاکهای ...
معماریان، حسین(1374)، " زمین شناسی مهندسی و ژئوتکنیک " چاپ ...
اثنی عشری، مهدی "بررسی تجربی برخی از پارامترهای فیزیکی بر ...
ASTM, (1999) "Standard test method for identification and classification of ...
Dispersive soils in Embankment Dams(1990), ICOLD Bulletin No 77. ...
Fell, R., Mac Gregor P. and Stapledon D.(1992) "Geotechnical Engineering ...
Mhach. H. K.(1991) _ An Experimental Study of Hydraulic Fracture ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه پدیده واگرایی در خاکهای ریزدانه و ارزیابی نتایج روشهای مختلف شناسایی خاکهای واگرا" توسط فریدون رحیمی، دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقی؛ علی قنبری، استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه تربیت معلم؛ امیرحسین صادقپور، عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره ملی مهندسی عمران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خاکهای واگرا ، منابع قرضه ریز دانه ، واگرایی ، پین هول هستند. این مقاله در تاریخ 19 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2955 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در خاکهای واگرا ابتدا کانیهای رسی در مجاورت آب دچار تفرق شده و ترکهای ریزی در پیکره کانیهای رسی مجتمع ایجاد می شود. سپس با جریان یافتن آب به داخل این شکافها ریز فرسایش مکانیکی نیز اضافه می گردد. در مراحل بعدی با توسعه یافتن این شکافها آب شستگی یا رگاب و نهایتا فرسایش شدید و تخریب سازه را ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه پدیده واگرایی در خاکهای ریزدانه و ارزیابی نتایج روشهای مختلف شناسایی خاکهای واگرا با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.