سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازآفرینی بافت تاریخی شهری در راستای پایداری محلهای و با تکیه بر رویکردTND مطالعه موردی محله نقیبکلا بابل

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 893

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HIAP01_234

Index date: 21 September 2015

بازآفرینی بافت تاریخی شهری در راستای پایداری محلهای و با تکیه بر رویکردTND مطالعه موردی محله نقیبکلا بابل abstract

بافت های تاریخی شهر ها به عنوان بزرگترین میراث به جای مانده از دوران گذشته در دل شهر جدید جای گرفتهاند؛ اما در شرایط توسعه ی پرشتاب جامعه ی امروز که سبب مداخله عجولانه در کالبد این بافت ها شده و همچنین عدم برنامهریزی صحیح به منظور بهبود این مراکز قدیم شهری، موجب افول آنها شده و محلات سنتی و تاریخی کارکرد خود را از دست دادهاند. بافت قدیم شهر بابل در زمره ی بافتهای کهن کشور به شمار می آید که در معرض خطر فرسودگی قرار دارد؛ لذا به منظور بازگرداندن این مجموعه به چرخه ی زندگی و هماهنگ کردن این فضاها با نیازهای امروزی، طراحی و اجرای برنامههای بازآفرینی و ساماندهی شهری امری ضروری بهنظر میرسد. بر این اساس جنبش نوشهرسازی دیدگاههای اصلاح گرایانهای به منظور ساماندهی محلات سنتی مد نظر قرار داده است. یکی از مفاهیمی که در این جنبش مورد توجه قرار گرفته، رویکردTND میباشد که میتواند با محوریت قرار دادن انسان درطراحی ها و اهداف خود بر اساس نیاز های جامعه جدید در کنار کمترین تخریب فضاهای تاریخی، مناسبترین الگو برای ساماندهی این محلات در ایران باشد.مقاله حاضر با هدف دستیابی به محلهای پایدار از طریق ارتقاء سطح نظام عملکردی و سطح کمی-کیفی کالبد بافت انجام شده است. در راستای هدف مذکور، با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و بر مبنای دادههای میدانی و اسنادی، به بررسی عوامل درونی و بیرونی بخشی از بافت تاریخی بابل (محله نقیبکلا) با استفاده از مدلSWOT پرداخته شده است. در پی آن به منظور ساماندهی مجموعه مورد نظر با هدف پویایی و سرزندگی وبا تکیه بر اصول توسعه محلات سنتی، راهکارها و طرحهای پیشنهادی ارائه گردیده است. در نهایت با توجه به تجزیه و تحلیلهای صورت گرفته این نتیجه بهدست آمد که ساماندهی با رویکردTND در این محله علاوه بر بازآفرینی آن، سبب ایجاد پایداری محله ای نیز در داخل بافت میگردد

بازآفرینی بافت تاریخی شهری در راستای پایداری محلهای و با تکیه بر رویکردTND مطالعه موردی محله نقیبکلا بابل Keywords:

بازآفرینی بافت تاریخی شهری در راستای پایداری محلهای و با تکیه بر رویکردTND مطالعه موردی محله نقیبکلا بابل authors

فروه پیوسته گر

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، سوادکوه، ایران

زهرا پیوسته گر

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول، علی آباد کتول، ایران

درسا خدامی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، سوادکوه، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
دهخدا، 1377 لغت نامه، جلد9، انتشارات سیروس تهران. ...
عرفانی، گوران، دیزانی، احسان، ،1389 ساماندهی، از واژه تا عمل؛ ...
پور احمد، احمد؛ شماعی، علی، _ رویکرد های حاکم در ...
شولی، پردیس، 1391، دانش مدیریت بحران در ساماندهی بافت های ...
عالی، حسین، تاجیک، شهرام، 1387، مرمت و احیای بنا ها ...
عزیزی، محمد مهدی، پاییز 1385 محله مسکونی پایدار: مطالعه موردی ...
رفیعیان، مجتبی، خرمگاه، شیوا؛ اسماعیلی، علی، خرداد1389، بازآفرینی شهری و ...
سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مازندران، 1385 ...
neighb ourhoods _ progress in Planning 78, (2012), 101-150 [14] ...
Development Strategies (CDS) and Sustainable Urbanization in Developing world, Procedia ...
Version 2.2, Laurence Aurbach, September 2005. [16] ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازآفرینی بافت تاریخی شهری در راستای پایداری محلهای و با تکیه بر رویکردTND مطالعه موردی محله نقیبکلا بابل" توسط فروه پیوسته گر، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، سوادکوه، ایران؛ زهرا پیوسته گر، دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول، علی آباد کتول، ایران؛ درسا خدامی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، سوادکوه، ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بازآفرینی ، توسعه محلات سنتیTND، پایداری محلهای، بافت تاریخی ، محله نقیبکلا، SWOT هستند. این مقاله در تاریخ 30 شهریور 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 893 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بافت های تاریخی شهر ها به عنوان بزرگترین میراث به جای مانده از دوران گذشته در دل شهر جدید جای گرفتهاند؛ اما در شرایط توسعه ی پرشتاب جامعه ی امروز که سبب مداخله عجولانه در کالبد این بافت ها شده و همچنین عدم برنامهریزی صحیح به منظور بهبود این مراکز قدیم شهری، موجب افول آنها شده و محلات سنتی و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازآفرینی بافت تاریخی شهری در راستای پایداری محلهای و با تکیه بر رویکردTND مطالعه موردی محله نقیبکلا بابل با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.