سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه تطبیقی ویژگی های محلی مساجد شیراز و اصفهان در دوره قاجاریه

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,525

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HIAP01_397

Index date: 21 September 2015

مقایسه تطبیقی ویژگی های محلی مساجد شیراز و اصفهان در دوره قاجاریه abstract

رویکرد اصلی در این مقاله، استخراج زمینه های الگوهای به کار رفته در طراحی معماری مساجد دوره قاجاریه در شیرازمی باشد. بدین منظور با مقایسه تطبیقی سه بنای شاخص این دوره در شیراز- مسجد مشیر، مسجد نصیرالملک و حسینیه قوام- با مسجد وکیل نمونه بارز معماری مسجد در دوره زندیه، چگونگی تاثیرپذیری سبک هنری این دوره، از معماری دوره زندیه مشخص شد. هم چنین یکی دیگر از عوامل اجتناب ناپذیر و موثر بر چگونگی معماری و ساخت بنا در تمام ادوار تاریخی و نیز اکنون ویژگی های محلی می باشد که به منظور شناخت آن در معماری مساجد این دوره در شیراز مقایسه ای با سه مسجد قاجاری اصفهان - مسجد سید، مسجد رحیم خان و مسجدرکن الملک- صورت پذیرفت. در این مقاله در حالی که هر بنا به صورت یک اثر هنری واحد قلمداد گردیده که بیان کننده تصمیم و سلیقه معمار و سازندگان آن است، تلاش شده تا تاثیر ملاحظات عملکردی، فرهنگی، سیاسی، حوادث تاریخی، شیوه های محلی، الگوهای طراحی و عواملی که در سطوح مختلف در شکل گیری معماری این بناها موثر بوده اند نشان داده شود. روش تحقیق در این مقاله کیفی و با رویکردی توصیفی- تحلیلی به موضوع بوده است. از مطالعه منابع اسنادی و پژوهش های میدانی نتایجی بدست آمد که حاکی از این بود که با آن که ردپای تقلید در معماری این دوره عیان است این معماری به هیچ شیوه معماری دیگر مشابهت تام وتمام ندارد.

مقایسه تطبیقی ویژگی های محلی مساجد شیراز و اصفهان در دوره قاجاریه Keywords:

مقایسه تطبیقی ویژگی های محلی مساجد شیراز و اصفهان در دوره قاجاریه authors

فاطمه ایمانی

دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

فاطمه السادات مجیدی

دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خوراسگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
شسر، کرامت الله.1353. تاریخ بافت قدیمی شیراز:، انتشارات انجمن آثار ...
حسینی فسایی، حاج میرزا حسن. 1382. "فارسنامه ناصری"، تصحیح و ...
فرصت حسینی شیرازی، محمد نصیرمیرزا آقا. 1377. "آثار عجم"، تصحیح ...
بهروزی، علی نقی. 1354. بناهای تاریخی و آثار هنری جلگه ...
ملازاده، کاظم، محمدی، مریم. 1379. دایره المعارف بناهای تاریخی ایران ...
I6] کمالی سروستانی، کورش. 1384."مساجد تاریخی شیراز"، انتشارات موسسه ی ...
بهروزی، علی نقی. 1350. "تاریخچه وشرح آثار معماری و هنری ...
_ شریف زاده، سید عبدالمجید. 1381. دیوار نگاری در ایران(دوره ...
جاری انصاری، حاج میرزا حسن خان. 1378. "تاریخ اصفهان"، تصحیح ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه تطبیقی ویژگی های محلی مساجد شیراز و اصفهان در دوره قاجاریه" توسط فاطمه ایمانی، دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز؛ فاطمه السادات مجیدی، دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خوراسگان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله الگوی معماری، مساجد شیراز ، مساجد اصفهان ، قاجاریه هستند. این مقاله در تاریخ 30 شهریور 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1525 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رویکرد اصلی در این مقاله، استخراج زمینه های الگوهای به کار رفته در طراحی معماری مساجد دوره قاجاریه در شیرازمی باشد. بدین منظور با مقایسه تطبیقی سه بنای شاخص این دوره در شیراز- مسجد مشیر، مسجد نصیرالملک و حسینیه قوام- با مسجد وکیل نمونه بارز معماری مسجد در دوره زندیه، چگونگی تاثیرپذیری سبک هنری این دوره، از معماری دوره زندیه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه تطبیقی ویژگی های محلی مساجد شیراز و اصفهان در دوره قاجاریه با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.