سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بهینه یابی سدهای تاخیری با استفاده از مساحت حوضه ی بالادست سد

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,923

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCCE04_479

Index date: 11 October 2007

بهینه یابی سدهای تاخیری با استفاده از مساحت حوضه ی بالادست سد abstract

سدهای تاخیری برای کنترل سیلاب و ایجاد تاخیر و تعویق در جریان ساخته می شوند. لذا با ذخیره مقداری از سیلاب، مقدار دبی اوج سیلاب تقلیل و زمان رسیدن به آن به نقطه مورد را افزایش می دهند. عواملی چون خصوصیات ژئومورفولوژیکی ، فیزیوگرافی، حجم و موقعیت سدها و .. بر راندمان و نحوه ی عملکرد آن ها اثر گذارند که در این تحقیق به بررسی اثر مساحت بالا دست بر راندمان سدهای تاخیری پرداخته شد تا مساحت بهینه ای برای سدها تعیین و بر اساس آن محل سد تاحیری مشحص شود. حوضه ی مورد مطالعه حوضه ی ابخروار شهرستان بهبهان می باشد که در این منطقه سه سد تاخیری احداث شده است. برای انجام این تحقیق از سامانه ی اطلاعات جغرافیایی GIS و نرم افزار الحاقی HECGEO-HMS برای تعیین خصوصیات فیزیوگرافی حوضه، به دست آوردن منحنی های سطح – حجم – ارتفاع سدها و هم چنین از نرم افزار هیدرولوژیکی HEC-HMS برای تعیین میزان اثر مساحت بر راندمان سدهای تاخیری استفاده شد در نهایت محدوده ی مناسبی از مساحت برای هملکرد بهتر سدهای تاخیری تعیین گردید.

بهینه یابی سدهای تاخیری با استفاده از مساحت حوضه ی بالادست سد Keywords:

بهینه یابی سدهای تاخیری با استفاده از مساحت حوضه ی بالادست سد authors

رشید جمشیدی

فارغ التحصیلی کارشناسی ارشد سازه های آبی، آزمایشگاه هیدرولیک دانشگاه

علی رضا شکوهی

استادیار گروه مهندسی آب دانشکده فنی دانشگاه بین المللی قزوین

جعفر مامی زاده

دانشجوی دکتری سازه های آبی و هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پقه، ا و بیرودیان، ن. 1382. بررسی سهم اثر زیرحوضه ...
سامانی، و. ارایه معادله منحنی دبی- اشل برای سدهای پاره ...
سلطانی مقدم، ع. 1384.بررسی میزان تاثیر سدهای تاخیری در کاهش ...
علی زاده، ا. 1379. اصول هیدرولوژی کاربردی، انتشارات آستان قدس ...
مطیعی، 5 .1384آشنایی با Arc View- GIS و برنامه های ...
Hartigan, J.P and George 1989. Optimizing the performance of regional ...
_ Hydrologic Engineering Center, 2002. Users Guide and Utility Program ...
Roshani , R.2003 . Evaluating the effect of check dams ...
Soil Conservation Practice. 1998. Detention Dams and Drop Structures. ...
1- Us Army Crops _ Engineering, Hydrologic Modeling System HEC-HMS, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بهینه یابی سدهای تاخیری با استفاده از مساحت حوضه ی بالادست سد" توسط رشید جمشیدی، فارغ التحصیلی کارشناسی ارشد سازه های آبی، آزمایشگاه هیدرولیک دانشگاه؛ علی رضا شکوهی، استادیار گروه مهندسی آب دانشکده فنی دانشگاه بین المللی قزوین؛ جعفر مامی زاده، دانشجوی دکتری سازه های آبی و هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره ملی مهندسی عمران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سد تاخیری ، سیلاب ، حوضه ی ابخروار ، HEC-HMS و GIS هستند. این مقاله در تاریخ 19 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1923 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سدهای تاخیری برای کنترل سیلاب و ایجاد تاخیر و تعویق در جریان ساخته می شوند. لذا با ذخیره مقداری از سیلاب، مقدار دبی اوج سیلاب تقلیل و زمان رسیدن به آن به نقطه مورد را افزایش می دهند. عواملی چون خصوصیات ژئومورفولوژیکی ، فیزیوگرافی، حجم و موقعیت سدها و .. بر راندمان و نحوه ی عملکرد آن ها ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بهینه یابی سدهای تاخیری با استفاده از مساحت حوضه ی بالادست سد با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.