سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه اخلاق در جامعه

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 8,688

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ANDISHEH01_084

Index date: 23 September 2015

جایگاه اخلاق در جامعه abstract

جایگاه اخلاق به عنوان ابزاری انسان ساز که آدمی را از دیگر موجودات متمایز می سازد و با رشد و تعالی فضایل اخلاقی، نور ایمان را به قلب وی می تاباند. بدیهی است نظام اخلاقی اسلام سرشار از فضایل و گزاره های اخلاقی است که فرد مسلمان به وسیله تطبیق عملی آنها، توانایی اکمال دین خویش، وگام برداشتن در مسیر اصلاح امور دنیا و آخرت خویش را کسب می کند . هدف از بنای آموزه ها و عبادت هایی که اسلام واجب کرده و ایمان به آنها را پایه های اسلام برشمرده است، چیزی جز تمرین های درست و کارساز با هدف نهادینه کردن خلق وخوی پسندیده و روابط سالم و پایدار اجتماعی مناسب و درست در انسان نیست. بر همین اساس نیز این آموزه ها و فرمان های الهی باید همیشه تکرار شوند تا خلق وخوی صحیح را در زندگی اجتماعی انسان به صورت ملکه درآورند. این عبادت ها بیشتر، انسان با شور و شعف به آنها روی می آورد و از انجام مداوم آنها، تندرستی و شادابی را در زندگی اجتماعی میجوید. جایگاه و اهمیت اخلاق در زندگی اجتماعی تا بدان جاست که حتی عمل کردن به قوانین و مقررات اجتماعی نیز بدون پشتوانه اخلاق ممکن نیست و اخلاق، بهترین ضامن اجرای قوانین و مقررات است. ازاین رو، مباحث اخلاقی، از مهم ترین هدف های ارسال پیامبران در جامعه به شمار می رود و بدون آن، نه دین برای مردم مفهومی خواهد داشت و نه جامعه بدون اخلاق امکان خواهد بود.. این مقاله با رویکرد تحلیل توصیفی به جایگاه واقعی اخلاق از دیدگاه قرآن و احادیث در جامعه می پردازد

جایگاه اخلاق در جامعه Keywords:

جایگاه اخلاق , نظام اخلاقی , فضایل و گزاره های اخلاقی , روابط سالم و پایدار اجتماعی , اخلاق در زندگی اجتماعی

جایگاه اخلاق در جامعه authors

فاطمه سادات نجم الهدی

دانشجوی دکترای فلسفه تعلیم و تربیت

رضا شرمسار

کارشناس ارشد فلسفه آموزش و پرورش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اربلی، علی بن عیسی کشف الغمه فی معرفه _ ترجمه ...
احمدی، بابک، مدرنیته و اندیشه انتقادی، تهران : نشر مرکز، ...
ارسطو، سیاست، ترجمه حمید عنایت، تهران: انتشارات علمی و فرهنگی، ...
الاطون، جمهوری، در آثار کلاسیک فلسفه، ترجمه مسعود علیا، تهران: ...
داروال، استیون، آلن گیبارد وپیتر ریلتن، به سوی اخلاق پایان ...
سیدمان، استیو، دین، اینجا، اکنون (مقاله: سامان اخلاقی و بحران ...
شریفی، احمد، « اخلاق؛ خوب چیست بد کدام است»، فرهنگنامه ...
فرانکنا، ویلیام کی، فلسفه اخلاق، ترجمه : هادی صادقی _ ...
غزالی امام محمد، احیاء علوم الدین، بیروت، دارالفکر، 1995م. ...
گورویچ، ژرژ، اخلاق نظری و علم آداب، ترجمه : حسن ...
غزالی مصری، محمد، اخلاق اسلامی، ترجمه: محمود ابراهیمی، تهران: نشر ...
مصباح یزدی، محمد تقی، دروس فلسفه اخلاق، تهران : اطلاعات ...
مطهری، مرتضی، فلسفه اخلاق . قم : صدرا، _ 1366 ...
مکارم شیرازی، ناصر، اخلاق در قرآن، ج1، قم: انتشارات امام ...
وینسترا، ک، اف. پی.کاسوما، نگاهی دیگر به اخلاق رسانه ای ...
ترجمه نادیا زکالوند، شماره خبر814 : 1 74062 5774464413 http://press.ja ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جایگاه اخلاق در جامعه" توسط فاطمه سادات نجم الهدی، دانشجوی دکترای فلسفه تعلیم و تربیت؛ رضا شرمسار، کارشناس ارشد فلسفه آموزش و پرورش نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش سراسری علمی پژوهشی شناخت اخلاق و آداب حسینی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جایگاه اخلاق، نظام اخلاقی، فضایل و گزاره های اخلاقی، روابط سالم و پایدار اجتماعی، اخلاق در زندگی اجتماعی هستند. این مقاله در تاریخ 1 مهر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 8688 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که جایگاه اخلاق به عنوان ابزاری انسان ساز که آدمی را از دیگر موجودات متمایز می سازد و با رشد و تعالی فضایل اخلاقی، نور ایمان را به قلب وی می تاباند. بدیهی است نظام اخلاقی اسلام سرشار از فضایل و گزاره های اخلاقی است که فرد مسلمان به وسیله تطبیق عملی آنها، توانایی اکمال دین خویش، وگام برداشتن در مسیر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جایگاه اخلاق در جامعه با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.