سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه الگوی موجودشهرومقایسه آن باالگوی اسلامی - ایرانی باتاکید براصل توحید

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 452

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEUCONF02_414

Index date: 23 September 2015

مقایسه الگوی موجودشهرومقایسه آن باالگوی اسلامی - ایرانی باتاکید براصل توحید abstract

هدف اصلی در تمام ادیان الهی دور ی ازشرک و دعوت به توحید می باشد که نمود آن را میتوان درشهرسازی ومعماری سنتی و دینی مشاهده نمود از طرف دیگر ، مهمترین ویژگی معماری وشهرسازی اسلامی ایجادفضایی است که بستر لازم را از کثرت به وحدت ایجاد نماید، نمود آن در معماری اسلامی معماری گنبد و به خصوص گنبدهای مساجد و ایوان ها می باشد که وحدانیت را تذکر می دهد و در مقیاس شهری و شهرسازی مسجد به عنوان مرکز شهر می باشد که مرکزی ترین و مهمترین عنصرفضایی شهر را تشکیل میدهد و سایر عناصرشهری درشهر ایرانی - اسلامی مثل بازار و مدرسه حول این مسجد شکل می گیرند، همچنین بزرگترین و مرتفع ترین ساختمان مسجد بود زیرا خدا در تفکر انسان سنتی بزرگتر از همه چیز حتی از مسایل اقتصادی (بر خلاف شهر مدرن بزرگترین ساختمان و معماری به مسائل اقتصادی مربوط می شود بود .از طرف دیگرتوحید در تفکر انسان و معمار شهر ایرانی - اسلامی وحدتی در شهرسازی ایجادنمود که منجر به ادراک زیبای از این شهر شد، در واقع ظهور وحدت در یک پدیده (اعم از وحدت بین اجزاء آن و وحدت بین آن پدیده یا سایرپدیده ها و با کل هستی) از مهمترین عواملی است که ظهور آن می تواند پدیده را به صفت زیبایی متصف گرداند، اجزائی که به خوبی در کنار یکدیگر قرار می گیرند وحدت را به وجود می آورند بسیاری ازویژگیها به نحوی با صفت وحدت اند و یا اینکه تفسیری ازوحدت هستند درواقع شهرسازی اسلامی ازفنون مختلف سرچشمه میگیرد که یکی ازفنون هنر می باشد

مقایسه الگوی موجودشهرومقایسه آن باالگوی اسلامی - ایرانی باتاکید براصل توحید Keywords:

الگوی اسلامی - ایرانی , ادیان الهی , توحید , شهرسازی , معنویت

مقایسه الگوی موجودشهرومقایسه آن باالگوی اسلامی - ایرانی باتاکید براصل توحید authors

بهروز درویش

دانشجوی دکتری جغرافیاو برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

علیرضا جاوید

کارشناس ارشد مدیریت شهری شهری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اعوانی، غلامرضا (1375) حکمت هنر معنوی، تهران، نشر گروس. ...
اعوانی، غلامرضا و دیگران (1375) علم و دین (میزگرد)، مجله ...
بورکهاردت، تیتوس [ترجمه جلال ستاری] (1374)، هنر مقدس، تهران، سروش. ...
جابری مقدم، مرتضی(384 1)شهر و مدرنیته، تهران، فرهنگستان هنر اسلامی. ...
زرشناس، شهریار (1384) مدرنیته، مجله معارف، شماره 28 ...
شوماخر، ارنست فریدریک(1390) کوچک زیباست: اقتصاد با ابعاد انسانی، مترجم:علی ...
طاهرزاده‌اصغر(386 1) فرهنگ مدرنیته و توهم: گروه فرهنگی المیزان، اصفهان ...
فردید، سید احمد(1381). ادوار و عهود تاریخی، تهران 8) ...
نصر، سید حسین(1389) دین و نظم طبیعت، مترجم انشالله رحمتی، ...
نقی زاده، محمد(1380)ضوابط شهرسازی و معماری بهینه سازی مصرف سوخت، ...
نقی زاده، محمد، صفات شهر اسلامی در متون اسلامی 0«هنرهای ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه الگوی موجودشهرومقایسه آن باالگوی اسلامی - ایرانی باتاکید براصل توحید" توسط بهروز درویش، دانشجوی دکتری جغرافیاو برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران؛ علیرضا جاوید، کارشناس ارشد مدیریت شهری شهری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در عمران،معماری و مدیریت شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله الگوی اسلامی - ایرانی ، ادیان الهی ، توحید، شهرسازی ، معنویت هستند. این مقاله در تاریخ 1 مهر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 452 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف اصلی در تمام ادیان الهی دور ی ازشرک و دعوت به توحید می باشد که نمود آن را میتوان درشهرسازی ومعماری سنتی و دینی مشاهده نمود از طرف دیگر ، مهمترین ویژگی معماری وشهرسازی اسلامی ایجادفضایی است که بستر لازم را از کثرت به وحدت ایجاد نماید، نمود آن در معماری اسلامی معماری گنبد و به خصوص گنبدهای مساجد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه الگوی موجودشهرومقایسه آن باالگوی اسلامی - ایرانی باتاکید براصل توحید با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.