سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بهبود خواص رئولوژیکی دوغاب سیمان حفاری با استفاده از پلیمرهیدروکسی اتیل سلولز اصلاح شده

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,389

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

OGFD01_041

Index date: 23 September 2015

بهبود خواص رئولوژیکی دوغاب سیمان حفاری با استفاده از پلیمرهیدروکسی اتیل سلولز اصلاح شده abstract

سیمانکاری یکی از مهمترین عملیات حفاری است. جهت ارتقای عملکرد سیمان از افزایههای مختلفی استفاده میشود که یکی از مهمترین آنها افزایههای پلیمری که بهمنظور بهبود خواص رئولوژیکی و نیز کنترل هرزروی سیال به دوغاب سیمان اضافه میشوند. یکی از پلیمرهای طبیعی که بهطور گسترده در عملیات سیمانکاری چاهها استفاده میشود هیدروکسی اتیل سلولز است. اما با این وجود این افزایه پلیمری در دمای و شرایط تنش برشی ته چاه دچار کاهش شدید ویسکوزیته میشود. یکی از روشهای متداول جهت جبران این کاهش، افزودن غلظت پلیمر در دوغاب سیمان است که خود باعث بروز مشکلات عملیاتی زیادی از قبیل افزایش شدید ویسکوزیته دوغاب در شرایط سر چاه، افزایش فشار پمپاژ، افزایش احتمال شکست در سازندهای ضعیف و نیز استهلاک خطوط لوله تزریق میشود. در این مطالعه بهمنظور رفع مشکلات مذکور و کنترل هدفمند ویسکوزیته دوغاب، خواص رئولوژیکی پلیمر هیدروکسی اتیل سلولز از طریق روشهای شیمیایی اصلاح شد. نتایج همچنین نشان داد که دوغاب حاوی پلیمر اصلاح شده پس از فعالسازی، افت فشار اصطکاکی کمتر و کنترل هرزروی بیشتری را نسبت به دوغاب حاوی پلیمر اصلاح نشده دارد

بهبود خواص رئولوژیکی دوغاب سیمان حفاری با استفاده از پلیمرهیدروکسی اتیل سلولز اصلاح شده Keywords:

بهبود خواص رئولوژیکی دوغاب سیمان حفاری با استفاده از پلیمرهیدروکسی اتیل سلولز اصلاح شده authors

محمد سیم جو

پژوهشکده نفت و گاز سهند، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

هادی میرزاوند

پژوهشکده نفت و گاز سهند، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

سیدعلیرضا طباطبایی نژاد

پژوهشکده نفت و گاز سهند، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
میرزاوند، "اصلاح شیمیایی خواص رئولوژیکی دوغاب سیمان حفاری" پایان نامه ...
میرزاوند، سیم جو و طباطبایی نژاد "بررسی آزمایشگاهی تاثیر هیدروکسی ... [مقاله کنفرانسی]
D. K. Smith, "Cementing, SPE Monograph, vol. 4, " Society ...
A. Brandl, W. S. Bray, and C. Magelky, "Improving Well ...
O. Bobleter, "Hydrothermal degradation and fractionation of saccharides and po ...
A. S. S. Nauduri, G. H. Medley, and J. J. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بهبود خواص رئولوژیکی دوغاب سیمان حفاری با استفاده از پلیمرهیدروکسی اتیل سلولز اصلاح شده" توسط محمد سیم جو، پژوهشکده نفت و گاز سهند، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز؛ هادی میرزاوند، پژوهشکده نفت و گاز سهند، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز؛ سیدعلیرضا طباطبایی نژاد، پژوهشکده نفت و گاز سهند، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی توسعه میادین نفت و گاز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله دوغاب سیمان حفاری، رئولوژی، هیدروکسی اتیل سلولز، افت فشار اصطکاکی، کنترل هرزروی سیال هستند. این مقاله در تاریخ 1 مهر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1389 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سیمانکاری یکی از مهمترین عملیات حفاری است. جهت ارتقای عملکرد سیمان از افزایههای مختلفی استفاده میشود که یکی از مهمترین آنها افزایههای پلیمری که بهمنظور بهبود خواص رئولوژیکی و نیز کنترل هرزروی سیال به دوغاب سیمان اضافه میشوند. یکی از پلیمرهای طبیعی که بهطور گسترده در عملیات سیمانکاری چاهها استفاده میشود هیدروکسی اتیل سلولز است. اما با این وجود این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بهبود خواص رئولوژیکی دوغاب سیمان حفاری با استفاده از پلیمرهیدروکسی اتیل سلولز اصلاح شده با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.