آنالیز اثر Pattern چاههای تزریق و تولید بر فرآیند تزریق گاز با توجه به اطلاعات زمین شناسی و خصوصیات مخزن در یک میدان نفتی

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,420

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NPGC01_095

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1394

Abstract:

میدان مورد مطالعه به چهار سکتور تقسیم شده است که سکتور مورد مطالعه 3.5 کیلومتر طول و 3/2 کیلومتر عرض و 150 متر ضخامت دارد. میدان مورد نظر یک میدان نفتی است که نفت آن از نوع مرغوب با درجه سبکی 36APIمی باشد. فشار اولیه مخزن 5300حسه ، تخلخل این میدان بین 18 تا 23 درصد و تراوایی آن بین 0.38 تا 3 میلی دارسیمی باشد. این میدان در ابتدای تولید در شرایط فوق اشباع قرار داشته و پس از گذشت زمان در اثر تولید کاهش پیدا کرده وهمین موضوع باعث شده تا این میدان به شرایط اشباع رفته و گنبد گازی در میدان تشکیل گردد. اطلاعات لازم برایساخت مدل استاتیک در یک مخزن نفتی شامل اطلاعات زمین شناسی (ساختار لایه ها و سطح ها، گسل ها)، اطلاعاتپتروفیزیکی (تخلخل، تراوایی نسبی و مطلق، ضخامت مفید به کل)، اطلاعات مهندسی مخزن (موقعیت چاه ها، عمق واقعیو عمودی چاه ها، داده های VFP) می باشد. هدف از این آنالیز، شناخت رفتار مخزن نسبت به تغییر پارامترها و پیش بینیرفتار آینده مخزن نسبت به تغییر پارامترها بر اساس عملکرد تزریق گاز در ابعاد میدان مورد مطالعه می باشد. در این مقالهقصد داریم اثر Pattern چاه های تزریق و تولید را بر عملکرد فرایند تزریق گاز مورد ارزیابی قرار دهیم. برای این منظور چهارPattern مهم (5Spol-Dual, 5Spot, 4Spot-Dual, 4Spot) در ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز را مورد آزمایش قرارمی دهیم. در این بررسی دبی تزریق گاز برای همه الگوها یکسان در نظر گرفته می شود. قابل ذکر است که تعداد چاه هایتزریقی و تولیدی برای هر الگو متفاوت است. پس از انجام آزمایش ها به این نتیجه می رسیم که الگوی (5Spot-Dual)بهینه ترین و بهترین الگو برای مدل مورد نظر می باشد که از این به بعد جهت انجام سایر سناریوها از این Pattern استفاده می کنیم.

Authors

محسن میهن دوست

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

یاور احمدی

مدرس مدعو، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

محمدعلی کرم بیگی

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :