سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اصلاح خاک شور و سدیمی منطقه الله آباد زرند با آبشویی

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,259

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI09_312

Index date: 13 October 2007

بررسی اصلاح خاک شور و سدیمی منطقه الله آباد زرند با آبشویی abstract

بمنظور تاثیر میزان ابشویی و توازن نمک بر اصلاح خاکهای شور و قلیایی منطقهزرند و بدست آوردن حداقل آبشویی با توجه به ارزش آب، این طرح تحقیقی به مرحله اجرا گذاشته شد. منطقه الله اباد واقع در دشت زرند که دارای خاکهای شور و قلیا در کلاس C4S4 می باشد، برای اجرای ازمون انتخاب گردید. ازمون بر روی پشته ای بین دو ردیف درختان پسته انجام شد. تعداد 12 کرت (4 تیمار و 3 تکرار) به طول و عرضهای 1 متر ایجاد گردید. آبشویی به روش غرقابی متناوب و با طرح بلوکهای کامل تصادفی برای 4 تیمار 25، 50، 75 و 100 سانتیمتر عمق آب در 3 تکرار انجام شد. آبشویی در هر تناوب 10 الی 12 روزه به میزان 25 سانتیمتر، با آب موجود منطقه انجام شد. سطح تمامی کرتها توسط ورقه های نایلونی ضخیم جهت جلوگیری از تبخیر پوشانده شد. عمق لایه ها و مقاطع مورد بررسی باضخامت 30 سانتی متر 30-0، 60-30، 90-60، 120-90، 150-120 انتختب گردید. نتایج بدست آمده نشان میدهد که در ابشویی با عمق آب 25 سانتی متر املاح لایه های سطحی کاهش و به لایه های عمقی بیشتر از 60 سانتی متر انتقال یافتند. برای عمق 50 سانتیمتر آبشویی، املاح به عمق بیشتر از 120 سانتیمتر انتقال یافند. اعمال آب بیشتر از 75 سانتی متر ، کاهش شوری و درصد سدیم قابل تبادل برای تمام لایه ها مشهود بود. از فاکتورهای مهم خاکهای منطقه وجود گچ در خاک است و تنها با ابشویی و بدون اضافه نمودن مواد اصلاح کننده دیگر توانسته است درصدسدیم تبادلی خاک را بشدت کاهش دهد.

بررسی اصلاح خاک شور و سدیمی منطقه الله آباد زرند با آبشویی Keywords:

آبشویی , خاک شور و قلیا , اصلاح خاک

بررسی اصلاح خاک شور و سدیمی منطقه الله آباد زرند با آبشویی authors

مجید حیدری زاده

استادیار مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری تهران

علی زین الدینی

مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان

وحیدرضا حسینی مجد

دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حسینی مجد، وحید رضا (1383)، بررسی نظری و عملی آبشوئی ...
صمدی حسینعلی (1380)، بررسی اثر ترکیب شیمیائی آب آبیاری روی ...
بهزاد مجید (1381)، بررسی و ارائه معادله تجربی شوری و ...
Varadhan R., Jeffrey A.J., 2006, A One- dimensional finite difference ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اصلاح خاک شور و سدیمی منطقه الله آباد زرند با آبشویی" توسط مجید حیدری زاده، استادیار مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری تهران؛ علی زین الدینی، مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان؛ وحیدرضا حسینی مجد، دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقی نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آبشویی ، خاک شور و قلیا ، اصلاح خاک هستند. این مقاله در تاریخ 21 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3259 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بمنظور تاثیر میزان ابشویی و توازن نمک بر اصلاح خاکهای شور و قلیایی منطقهزرند و بدست آوردن حداقل آبشویی با توجه به ارزش آب، این طرح تحقیقی به مرحله اجرا گذاشته شد. منطقه الله اباد واقع در دشت زرند که دارای خاکهای شور و قلیا در کلاس C4S4 می باشد، برای اجرای ازمون انتخاب گردید. ازمون بر روی پشته ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اصلاح خاک شور و سدیمی منطقه الله آباد زرند با آبشویی با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.