سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تأثیرات مخرب زلزله در بافتهای قدیمی مطالعه موردی: محله تاریخی شاهرکنالدین دزفول

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 625

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NICONF01_193

Index date: 21 November 2015

تأثیرات مخرب زلزله در بافتهای قدیمی مطالعه موردی: محله تاریخی شاهرکنالدین دزفول abstract

هدف پژوهش: یکی از موضوعات مهمی که بیشتر کشورهای جهان با آن روبرو هستند موضوع حوادث طبیعی است. کشور ایران به دلیل قرارگیری در محدوده زلزلهخیز کره زمین، از این پدیده طبیعی که هراز گاهی رخ میدهد خسارات زیادی دیده است. یکی از بخشهای بسیار آسیبپذیر در برابر زلزله، بافتهای قدیمی و فرسودهای هستند که در بیشتر شهرهای ایران وجود دارند و گاهاً هسته مرکزی و اصلی شهرها را شکل میدهند، که در صورت بروز زلزله خسارات و صدمات زیادی به آنها وارد میشود. در همین زمینه تحقیق مورد نظر، بافت قدیمی محله شاهرکنالدین شهر دزفول را مورد مطالعه قرار داده است؛ تا با یافتن خصوصیات اجتماعی وکالبدی این محله به توان راهکارهایی در جهت کاهش آسیبپذیری در برابر زلزله ارائه نمود. روش پژوهش: این پژوهش دارای ماهیتی توصیفی و تحلیلی است. گردآوری اطلاعات آن عمدتاً مبتنی برروش کتابخانهای و میدانی است. یافتهها: تحقیقات نشان میدهد که محله شاهرکنالدین کاملترین مجموعه محلهای قدیمی دزفول را داراست که تاکنون همه عناصر آن در چرخه شهری زنده و فعال میباشند؛ اما بدلیل گذشت سالها، بیشتر بافت محله بوسیله عوامل طبیعی و انسانی آسیب دیده است. براساس جدول معیارهای آسیبپذیری، محله در موارد: سال احداث بناها، مساحت بناها، عرض معابر، دسترسی به فضاهای باز عمومی و مصالح ساختمانی دچار ضعف است و در صورت بروز زلزله مشکلات زیادی برای محله و مردم ساکن آن بوجود خواهد آمد

تأثیرات مخرب زلزله در بافتهای قدیمی مطالعه موردی: محله تاریخی شاهرکنالدین دزفول Keywords:

تأثیرات مخرب زلزله در بافتهای قدیمی مطالعه موردی: محله تاریخی شاهرکنالدین دزفول authors

علیرضا متقی فرد

گروه معماری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر، ایران

مهنوش محمودی

گروه معماری، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی دزفول، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اصلاح‌چی، علی، "طراحی محله شاهرکن‌الدین با رویکرد زبان الگو"، پایان‌نامه ...
امید علی، اسماعیل، تقوایی، مسعود، بیدرام، رسول، _ "، بهسازی ...
حسینی امینی، حسن، پریزادی، طاهر، "مفاهیم بنیادین در پدافند غیرعامل ...
داعی‌پور، زینب، "گذر و خانه در بافت سنتی دزفول"، چاپ ...
رضایی، محمدرضا، حسینی، سید مصطفی، حکیمی، هادی، "برنامه‌ریزی راه بردی ...
_ فلاح علی آبادی، سعید، گیوه‌چی، سعید، اسکندری، محمد، سرسنگی، ...
عزیزالدین، محمد، ترحمی، مطهره، "ارزیابی توان‌ها و قابلیت‌های عناصر بافت ...
کامران، حسن، مرادی، مرتضی، حسینی امینی، حسن، "ارزیابی بافت قدیم ...
منزوی، مهشید، سلیمانی، محمد، ولایی، سیمین، چاووشی، اسماعیل، "آسیب‌پذیری بافت‌های ...
محمودی، مهنوش، "مجتمع صنایع دستی دزفول"، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه ...
نعیما، غلامرضا، "دزفول شهر آجر"، چاپ اول، تهران، سازمان میراث ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تأثیرات مخرب زلزله در بافتهای قدیمی مطالعه موردی: محله تاریخی شاهرکنالدین دزفول" توسط علیرضا متقی فرد، گروه معماری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر، ایران؛ مهنوش محمودی، گروه معماری، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی دزفول، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بلایای طبیعی، بافت قدیمی، مدیریت بحران، دزفول، محله شاهرکنالدین هستند. این مقاله در تاریخ 30 آبان 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 625 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف پژوهش: یکی از موضوعات مهمی که بیشتر کشورهای جهان با آن روبرو هستند موضوع حوادث طبیعی است. کشور ایران به دلیل قرارگیری در محدوده زلزلهخیز کره زمین، از این پدیده طبیعی که هراز گاهی رخ میدهد خسارات زیادی دیده است. یکی از بخشهای بسیار آسیبپذیر در برابر زلزله، بافتهای قدیمی و فرسودهای هستند که در بیشتر شهرهای ایران وجود ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله و مدیریت بحران طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تأثیرات مخرب زلزله در بافتهای قدیمی مطالعه موردی: محله تاریخی شاهرکنالدین دزفول با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.