بررسی تاثیر شیشه کاری های رنگی دوره قاجار و تاثیر روانی آن بر روحیه مخاطب در فضای داخلی نمونه موردی: مسجد نصیر الملک شیراز

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,907

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NICONF01_303

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394

Abstract:

شیشه کاری های رنگی که جزئی از تزئینات بناهای قاجاری محسوب می شوند علاوه بر جنبه زیبایی اثرات قابل ملاحظه ای هم دارند.که ازدیگر نتایج مثبت آن می توان به ایجاد احساس آرامش و رفع تنش های محیطی اشاره کرد. هدف از این پژوهش تکرار سنت شیشه کاریرنگی معماری ایرانی اسلامی در بناهای امروزی است. در دوره ای از زمان که معماری معاصر ما رو به تحریف و دگرگونی است احیای فرهنگ وهنر معماری ایرانی اسلامی یکی از ضرورت های اصلی این پژوهش محسوب می شود.حال فرض ما بر این است که وجود شیشه کاری رنگی در بناهای ایرانی اسلامی موجب ایجاد تاثیر مثیت بر روحیه مخاطبان درون فضا می شود که روش تحقیق به صورت مطالعات کتابخانه ای و روشتوصیفی-تحلیلی به شیوه پیمایشی و در قالب متد کمی و کیفی است و در نهایت کلیت پژوهش ادغام دستاوردها و اتکا به رویکرد تحلیلینگارندگان است.در پژوهش حاضر نتایجی که به دست آمده مطابق آمار نشان داده شده در متن مقاله فرضیه ای که در نظر گرفته شده است راتایید می کند و در نهایت نتیجه حاصل ار آن این است که شیشه کاری های رنگی به کار رفته در بناهای قاجاری موجب ایجاد احساس آرامش و کاهش اضطراب در افرادی که درون بنا حضور دارند می شود. این امر خود یکی از عوامل استفاده از شیشه های رنگی در بناهای سنتی ایرانی اسلامی بخصوص بناهای دوره قاجار محسوب می شود.

Authors

محمد قائدرحمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

محمد هادیان پور

پژوهشگر دوره دکتری دانشگاه تربیت مدرس و مدرس گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بازنمود رنگ های سرخ، زرد، سبز و بنفش در شاهنامه ...
  • روان شناسی رنگ در مجموعه اشعار نیما (بر اساس روان ...
  • لوچر، ماکس، 1378، روان شناسی و رنگ ها، ترجمه نغمه ...
  • نمایش کامل مراجع