سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تعیین ویژگی های سلامت مرتع به کمک شاخص های اکولوژیک: دیدگاهی نوین در آنالیز و ارزیابی مرتع

Publish Year: 1383
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,581

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RRMI03_003

Index date: 22 November 2015

تعیین ویژگی های سلامت مرتع به کمک شاخص های اکولوژیک: دیدگاهی نوین در آنالیز و ارزیابی مرتع abstract

مراتع اراضی ای با پوشش گیاهی بومی و پتانسیل طبیعی بوده و به عنوان یک اکوسیستم طبیعی مدیریت می شوند. در علم اکولوژی شناخت مفاهیم پایه و نیز ارزیابی اکوسیستم نقش مهمی در شناخت هر جه بهتر ساختار و عملکرد اکوسیستم دارد. با تغییر مفاهیم و نظریه های اکولوژی، علم ارزیابی مرتع نیز تغییر می کند. انجمن مرتعداری و نیز انجمن ملی تحقیقات آمریکا بر مبنای مفاهیم متفاوت شامل: حل، انتقال، آستانه و شاخص های اکولوزیک سلامت مرتع را تعریف کرد. این تعریف جایگزین تئوری های سنتی تعیین وضعیت مرتع شده و به طور گسترده ای از آن در مطالعات اخیر ارزیابی مرتع استفاده می شود. در این مفهوم با هدف تعیین سه ویژگی اکوسیستم های مرتعی (پایداری خاک و رویشگاه، توابع هیدرولوژیک و سلامت موجودات زنده) از 17 شاخص اکولوژیک، شامل شیار، الگوی جریان آب، تراس و خاک رفت، خاک لخت، خندق، فرسایش بادی در مناطق برداشت و رسوب گذاری، جابجایی لاشبرگ، پایداری خاک به فرسایش، هدررفت سطحی خاک و تخریب، ترکیب گیاهی، فشردگی خاک، گروه های ساختاری- عملکردی گیاهان، مرگ و میر گیاهانف مقدار لاشبرگ، تولید سالانه، گیاهان مهاجم و توانایی تولید مثل استفاده شده است. با توجه به نبودن آمار دراز مدت این مفهوم جدید به شکل مدلی کیفی و سریع بیان شد و این مفهوم در 6 مرحله در دو منطقه مرجع اکولوژیک و منطقه ارزیابی اجرا شده است. مهمترین هدف این مقاله به کارگیری این مفهوم در کشور بوده بنابراین با انجام مطالعات خاکشاسی و پوشش گیاهی در منطقه ورکش طالقان فرم های تعدیل شده شاخص ها در قالب 3 ویزگی اکوسیستم در 5 طبقه ارزشیابی و بیان شده است. هر 3 ویژگی بالاتر از آستانه اکولوژیک مورد نظر بوده و در طبقه حاد و غیر حاد قرار گرفتند. ویژگی سلامت موجودات به علت تخریب مرتع در وضعیت حادتری قرار گرفت. نتایج نشان می دهد وجود فرسایش شیاری، کاهش نفوذپذیری وچیرگی گیاهان مهاجم مهمترین عوامل تأثیر گذار در سلامت مرتع این منطقه می باشد.

تعیین ویژگی های سلامت مرتع به کمک شاخص های اکولوژیک: دیدگاهی نوین در آنالیز و ارزیابی مرتع Keywords:

تعیین ویژگی های سلامت مرتع به کمک شاخص های اکولوژیک: دیدگاهی نوین در آنالیز و ارزیابی مرتع authors

مهدی عابدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه تربیت مدرس

حسین ارزانی

دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عابدی، د. 1382، مطالعات پوشش گیاهی منطقه طالقان (حوزه سنگبان ...
_ K _ _ _ W. C:.. _ _ 2())3. ...
Archer, s. _ have southern Texas _ been _ _ ...
Clecments, _ E:.1920). plant indicat()rs: the relati)n ot plant _ ...
Dykstcrhuis . E. 194 Conditin and management ot rangeland bised ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تعیین ویژگی های سلامت مرتع به کمک شاخص های اکولوژیک: دیدگاهی نوین در آنالیز و ارزیابی مرتع" توسط مهدی عابدی، دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه تربیت مدرس؛ حسین ارزانی، دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1383 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی مرتع و مرتع داری ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سلامت مرتع، پایداری خاک و رویشگاه، توابع هیدرولوژیک، سلامت موجودات زنده، ارزیابی، طالقان هستند. این مقاله در تاریخ 1 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1581 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مراتع اراضی ای با پوشش گیاهی بومی و پتانسیل طبیعی بوده و به عنوان یک اکوسیستم طبیعی مدیریت می شوند. در علم اکولوژی شناخت مفاهیم پایه و نیز ارزیابی اکوسیستم نقش مهمی در شناخت هر جه بهتر ساختار و عملکرد اکوسیستم دارد. با تغییر مفاهیم و نظریه های اکولوژی، علم ارزیابی مرتع نیز تغییر می کند. انجمن مرتعداری و نیز ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تعیین ویژگی های سلامت مرتع به کمک شاخص های اکولوژیک: دیدگاهی نوین در آنالیز و ارزیابی مرتع با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.