سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه هندسه در فرم های گوناگون عناصر نوررسان بناهای تاریخی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,613

This Paper With 12 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ILDC02_057

Index date: 22 November 2015

جایگاه هندسه در فرم های گوناگون عناصر نوررسان بناهای تاریخی abstract

بناهای تاریخی به عنوان نقاط با ارزش فضاهای شهری شناخته می شوند. معماری ایرانی تاکید ویژه ای بر مردم واری و به کارگیری دانش هندسه دارد. نور به عنوان عنصر کلیدی در فضا سازی بناهای تاریخی گذشته نقش داشته است. معمار ایرانی با استفاده از روزن، شباک و دیگر عوامل نور رسان، سعی بر ان داشته تا نور را به فضای معماری وارد نماید. همچنین نور در بناهای سنتی ارزش های هنری، تاریخی و فنی ساختمان را نمایان می سازد. با شناخت فرمی اجزای نوررسان در معماری گذشته از دیدگاه دانش هندسه، می توان به نبوغ معمار ایرانی در فضاسازی و ساخت این عناصر پی برد. هندسه به صورت مستقیم، در شکل گیری فرم های گوناگون عناصر نوررسان بناهای تاریخی تاثیر گذار بوده است. تاکنون پژوهش هایی بر روی جایگاه نور و نورپردازی در بناهای ویژه و اهمیت نورپردازی شهری صورت گرفته است. این پژوهش برای نخستین بار خصوصیات فرمی اجزای نوررسان در بناهای تاریخی را بررسی و مشخص می سازد. این نوشتار در صدد شناخت و آشکار ساختن تسلط معمار ایرانی به دانش هندسه و به کارگیری آن در ساخت عناصر نوررسان ساختمان های گذشته است. با بررسی های کتابخانه ای، میدانی و ترسیم، فرم های متفاوت عناصر نوررسان در بناهای با ارزش تاریخی، نمایان گشت. بر اساس یافته های این پژوهش مشخص گردید، معماران گذشته بسته به نیازها و ویژگی های فضایی و شرایط گوناگون دیگر، نورگیری را از دیواره ها، سقف ها و کف ساختمان ها انجام داده اند. همچنین نیاز به نورگیری منجر به پدید آمدن فرم های هندسی مختلف شده است.

جایگاه هندسه در فرم های گوناگون عناصر نوررسان بناهای تاریخی Keywords:

روزن , شباک , فرم , نور در بناهای تاریخی , هندسه

جایگاه هندسه در فرم های گوناگون عناصر نوررسان بناهای تاریخی authors

نیما ولی بیگ

استادیار دانشکده مرمت، دانشگاه هنر اصفهان، اصفهان، ایران

شفق توکلی

کارشناس ارشد مرمت بنا، دانشکده مرمت، دانشگاه هنر اصفهان، اصفهان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ بزرگمهری، زهره(1390). آمودهای ایرانی. تهران: سروش دانش. _ پیرنیا، ...
_ پیرنیا، محمد کریم(1381). مصالح ساختمانی، آژند، اندود، آمود. تهران: ...
_ مهدی زاده، فاطمه، ملیحه، بکرانی، 1392، مکانیسم نورپردازی بناهای ...
_ کیان مهر، محمدرضا، 1389، نقد و بررسی وضعیت روشنایی ...
_ مولوی، بهزاد (1381). بررسی کاربرد هندسه در معماری گذشته‌ی ...
_ مجموعه مقالات دمین همایش بین المللی روشنایی بورپردازی ایران، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جایگاه هندسه در فرم های گوناگون عناصر نوررسان بناهای تاریخی" توسط نیما ولی بیگ، استادیار دانشکده مرمت، دانشگاه هنر اصفهان، اصفهان، ایران؛ شفق توکلی، کارشناس ارشد مرمت بنا، دانشکده مرمت، دانشگاه هنر اصفهان، اصفهان، ایران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش بین المللی روشنایی و نورپردازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله روزن، شباک، فرم، نور در بناهای تاریخی، هندسه هستند. این مقاله در تاریخ 1 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1613 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بناهای تاریخی به عنوان نقاط با ارزش فضاهای شهری شناخته می شوند. معماری ایرانی تاکید ویژه ای بر مردم واری و به کارگیری دانش هندسه دارد. نور به عنوان عنصر کلیدی در فضا سازی بناهای تاریخی گذشته نقش داشته است. معمار ایرانی با استفاده از روزن، شباک و دیگر عوامل نور رسان، سعی بر ان داشته تا نور را به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جایگاه هندسه در فرم های گوناگون عناصر نوررسان بناهای تاریخی با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.