سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ارتباطات متقابل بین پارامترهای بیوشیمیای در چرخه تولید مثلی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) ماده

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 633

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

KMSU01_145

Index date: 22 November 2015

بررسی ارتباطات متقابل بین پارامترهای بیوشیمیای در چرخه تولید مثلی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) ماده abstract

امروزه اهمیت سنجش تغییرات بیوشیمیایی و مطالعات بافت شناسی برای تعیین وضعیت فیزیولوژیک به منظور ارتقاء راندمان تولید مثل در پرورش ماهیان به اثبات رسیده است. اگاهی از تغییرات بیوشیمیایی مولدین ماهی و ارتباط دادن آن به دوره ی تخم ریزی و فصل تکثیر این ماهی می تواند کمک شایانی در ارزیابی روندتکثیر ماهی نماید. مطالعه حاضر باهدف ارزیابی تغییرات شاخص های بیوشیمیایی جهت تعیین وضعیت فیزیولوژیک ماهی شانک زرد باله ماده و امکان استفاده از این شاخص ها جهت ارزیابی وضعیت تولید مثلی این ماهی انجام گرفت. جهت انجام تحقیق حاضر، به مدت 8 ماه هر ماه ماهیان شانک زرد باله استفاده از قلاب در محدوده ی خور موسی صید گردید. هرماه از 15 قطعه ماهی ماده شانک زرد باله ماده(تعداد کل 120 قطعه) نمونه برداری شد.خونگیری از ناحیه ساقه دمی با استفاده از سرنگ های هپارینه صورت گرفت. پس از خونگیری ، پلاسما جداسازی و شاخص های بیوشیمیایی شالم سدیم، کلر، پتاسیم، کلسیم، پروتئین کل، گلوکز، آسپارتات آمینو ترانسفراز و آلانین آمینو ترانسفراز مورد سنجش قرار گرفتند. جهت تعیین همبستگی و ارتباط پارامترهای مختلف از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد.براساس همبستگی پیرسون بین برخی پارامترهای اندازه گیری شده، همبستگی وجود داشت که در اکثر موارد این همبستگی مثبت بوده و تنها در 2مورد همبستگی منفی ثبت گردید. همبستگی بین سدیم با پروتئین و AST و بین کلر با تری گلیسرید، کلسیم و AST،ALT از نوع منفی بود. در جنس ماده ماهی شانک زرد باله بین کلسترول پلاسما با تری گلیسیرید، کلسیم و پروتئین در طول دوره چرخه تولید مثلی ارتباط معناداری وجود داشت. همچنین درطول مراحل مختلف چرخه تولید مثلی بین تری گلیسیرید پلاسما با اکثر پارامترهااز جمله کلسترول، پروتئین، کلسیم ،کلر و آنزیم AST ارتباط معنا داری ثبت گردید.

بررسی ارتباطات متقابل بین پارامترهای بیوشیمیای در چرخه تولید مثلی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) ماده Keywords:

بررسی ارتباطات متقابل بین پارامترهای بیوشیمیای در چرخه تولید مثلی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) ماده authors

فاطمه حاتمی نصاری

گروه شیلات، پردیس خودگران، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

پریتا کوچنین

گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر

امیر پرویز سلاطی

گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

حسین پاشازانوسی

گروه فیزیک دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
شفیعی ثابت، س، ایمانپور، م.، امینیان، ب. و گرگین، س. ...
کریمی، ش. تغییرات هورمون‌های استروئیدی جنسی وبافت شناسی گناد در ...
Davis, D. A., Saoud, I. P., Boyd, C. E. and ...
Peyghan, R., Gooraninej ad, S., Shahriari, A. and Jamshidi, Z., ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی ارتباطات متقابل بین پارامترهای بیوشیمیای در چرخه تولید مثلی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) ماده" توسط فاطمه حاتمی نصاری، گروه شیلات، پردیس خودگران، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر؛ پریتا کوچنین، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر؛ امیر پرویز سلاطی، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر؛ حسین پاشازانوسی، گروه فیزیک دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شانک زردباله، بیوشیمیایی، تولید مثل هستند. این مقاله در تاریخ 1 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 633 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه اهمیت سنجش تغییرات بیوشیمیایی و مطالعات بافت شناسی برای تعیین وضعیت فیزیولوژیک به منظور ارتقاء راندمان تولید مثل در پرورش ماهیان به اثبات رسیده است. اگاهی از تغییرات بیوشیمیایی مولدین ماهی و ارتباط دادن آن به دوره ی تخم ریزی و فصل تکثیر این ماهی می تواند کمک شایانی در ارزیابی روندتکثیر ماهی نماید. مطالعه حاضر باهدف ارزیابی تغییرات ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ارتباطات متقابل بین پارامترهای بیوشیمیای در چرخه تولید مثلی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) ماده با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.