جایگاه مبانی و عناصر «فقه تمدن ساز» در مواجهه با جهانی سازی
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,303
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICPEEE02_122
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1394
Abstract:
مسئله «جهانی شدن» (Globalization) به عنوان یکی از موضوعات مهم گفتگو در محافل مختلف علمی، سیاسی،فرهنگی و... مطرح است. مخالفین با پدیده جهانی شدن معتقدند: جهانی شدن در واقع همان ادامه سلطه فرهنگی و همهجانبه امپریالیسم فرهنگی در شکلی نو است. بر اساس این نظریه در واقع «جهانی سازی» صورت می گیرد نه «جهانی شدن».از دیگر سو موافقین بر این باورند که: بالارفتن سطح رفاه، کاهش ریسک، توزیع عادلانه ثروت و... از مزایای جهانی شدناست که پذیرش آن را موجه می کند.مکاتب و جوامع مختلف دیدگاه های متفاوتی نسبت به جهانی شدن دارند. درجوامع شیعی که مبانی فقهی از جایگاه ویژهای برخوردار است. بازخوانی منابع فقهی با رویکرد فقه حکومتی و فقه الاجتماع این امکان را به ما می دهد که با استفاده ازظرفیت های موجود در فقه شیعی تصمیمات مناسبی را برای چگونگی مواجهه با این پدیده در حال وقوع اتخاذ نمائیم و ازبتوانیم الگویی شایسته به جهانیان ارائه نماییم.
Keywords:
مبانی فقهی فقه حکومتی فقه تمدن ساز جهانی شدن ایران اسلامی
Authors
حسین عندلیب
مدرس گروه فقه و حقوق دانشگاه مجازی المصطفی (ص)، مدرس مرکز علمی کاربردی استانداری قم،دانش پژوه سطح چهار حوزه علمیه قم، دانشجوی دکتری فقه و مبا
عابدین سیاحت اسفندیاری
مدرس گروه فقه و حقوق دانشگاه مجازی المصطفی (ص)، دانشجوی دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :