سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

باز شناسی میدان قیصریه تبریز و لزوم احیای آن

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 989

This Paper With 13 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AUCETSUD01_047

Index date: 29 November 2015

باز شناسی میدان قیصریه تبریز و لزوم احیای آن abstract

میدان، یکی از عناصر غیر قابل تفکیک ستون فقرات شهر های دوره اسلامی می باشد که به عنوان یکی از عوامل شکل دهنده شهر به شمار می رود. شهرهای تاریخی ایران از جمله تبریز نیز، از این عنصر بی بهره نبوده اند.میدان قیصریه، یکی از میدان های تاریخی شهر تبریز بوده است که در دوران قاجار، در کنار فضاهای نظامی و شهری، احداث گردیده بود و هماکنون به جز برج آتشنشانی، هیچ اثری از میدان در منطقه موجود نیست.هدف این پژوهش، شناخت میدان قیصریه واقع در منطقه فرهنگی-تاریخی تبریز و بررسی عناصر و نشانه های باقی مانده از این اثر تاریخی می باشد. همچنین لزوم احیای این میدان، با توجه به موقعیت قرارگیری آن مورد بررسی قرار میگیرد. تحقیق بصورت توصیفی-تاریخی است و به وسیله جمع آوری اسناد و مطالعات میدانی انجام گرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد که میدان شهری، کارکرد تجاری داشته و محل عرضه کالاهای گرانبها بوده است و همچنین در کنار مهمترین راه ارتباطی شهر احداث گردیده بوده است. با توجه به قرارگیری این میدان در نزدیکی مسجد کبود وغنای تاریخی و فرهنگی این منطقه از شهر تبریز، شناسایی و احیای این اثر تاریخی در جهت هویت بخشی، بهبود، توسعه و هماهنگی بصری، ادراکی و کالبدی محیط شهری منطقه، نقش بسزایی ایفا می کند

باز شناسی میدان قیصریه تبریز و لزوم احیای آن Keywords:

باز شناسی میدان قیصریه تبریز و لزوم احیای آن authors

مهدی ارتشی کجاباد

داشجوی کارشناسی معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی

مهرداد شمسی

مربی معماری , عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی استاد راهنما

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
وسلی، م.، بنیادی، ن. طراحی فضای شهری، انتشارات شهیدی .1386، ...
نقی زاده، م. تاملی در روند دگرگونی میدان در شهر ...
کن بطوطه، م. سفرنامه ابن بطوطه، ترجمه محمد علی موحد ...
فلاندن، الف. سفرنامه اوژن فلاندن به ایران در سال‌های 1840-1841، ...
ترنیه، ژ. سفرنامه ژان باتیست تاورنیه، ترجمه حمید شیرانی، نشر ...
دروویل، گ. سفرنامه گاسپار دروویل _ ترجمه جواد محیی، انتشارات ...
چرمایف، س. عرصه های زندگی خصوصی و زندگی جمعی _ ...
پروشانی، الف و دیگران. ازار» دانشنامه جهان اسلام، زیر نظر ...
سلطان‌زاده، ح. تبریز خشتی استوار در معماری ایران _ انتشارات ...
امیرخانی، الف، بقایی، پ0، بمانیان، م. تاملی بر چگونگی ساماندهی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "باز شناسی میدان قیصریه تبریز و لزوم احیای آن" توسط مهدی ارتشی کجاباد، داشجوی کارشناسی معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی؛ مهرداد شمسی، مربی معماری , عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی استاد راهنما نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری شهرسازی عمران و گردشگری توسعه پایدار شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تبریز ، بافت تاریخی تبریز ، میدان ، قیصریه ، مسجد کبود هستند. این مقاله در تاریخ 8 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 989 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که میدان، یکی از عناصر غیر قابل تفکیک ستون فقرات شهر های دوره اسلامی می باشد که به عنوان یکی از عوامل شکل دهنده شهر به شمار می رود. شهرهای تاریخی ایران از جمله تبریز نیز، از این عنصر بی بهره نبوده اند.میدان قیصریه، یکی از میدان های تاریخی شهر تبریز بوده است که در دوران قاجار، در کنار فضاهای نظامی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله باز شناسی میدان قیصریه تبریز و لزوم احیای آن با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.