سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تلفیق MCDM و GIS در مکان یابی محل دفن پسماندهای ویژه با تأکید بر منابع آب

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,111

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GSI26_289

Index date: 7 November 2007

تلفیق MCDM و GIS در مکان یابی محل دفن پسماندهای ویژه با تأکید بر منابع آب abstract

ایجاد و توسعه صنایع مختلف شیمیایی و کشاورزی در استان همدان باعث تولید روز افزون پسماندهای ویژه در استان شده است. لذا از هم اکنون می بایست به فکر مدیریت صحیح و دفع سالم این پسماندها بود. هدف از این مقاله، انتخاب مکان های مناسب در محدوده رزن – قهاوند برای دفن بهداشتی پسماندهای ویژه می باشد، برای این منظور، از تلفیق سیستم های تصمیم گیری چند معیاری (MCDM) و سیستم های اطلاعات جغرافیایی (GIS)، در قالب یک سیستم پشتیبان تصمیم گیری مکانی (SDSS) ، استفاده شده است. بدین ترتیب که ابتدا معیارهای لازم و تأثیر گذار در انتخاب مکان دفن، شناسایی شده و سپس این معیارها براساس روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) ، به اجزا و سطح کوچکتر تقسیم شده اند. در ادامه با استفاده از روش مقایسه های زوجی، معیارهای موجود در هر جزء (سطح)، اولویت بندی شده اند. در این روش هر معیار براساس درجه اهمیت، عددی بین 1 تا 9 (1: کم اهمیت، 9: پر اهمیت)، دریافت نموده است. آنگاه به کمک روش ساتی (Saaty) درجه اهمیت قضاوت های انجام گرفته (اوزان) برای هر سطح محاسبه شده است. در ادامه در محیط GIS ، لایه های اطلاعاتی مورد نیاز از قبیل فاصله از چاه و چشمه و قنوات، فاصله از رودخانه ها، عمق آب زیر زمینی، نفوذپذیری، شیب هیدرولیکی، مناطق تغذیه، نوع عوارض زمین، کاربری زمین، شیب تویوگرافی، فاصله از گسل، واحدهای سنگی، یخبندان، دما، تبخیر، رطوبت، بارندگی، نوع اقلیم، فاصله از تولید کنندگان، فاصله از جاده، فاصله از شهر و روستا، فاصله از معادن تهیه شده و اوزان محاسبه شده در سطوح ساختار درختی به این لایه ها اعمال گردیده است. سرانجام با تلفیق لایه های اطلاعاتی با یکدیگر، شش محدوده که عمدتا در بین شهرهای فامنین و فهاوند قرار دارند، به عنوان مکان مناسب دفن پسماندهای ویژه انتخاب شده اند.

تلفیق MCDM و GIS در مکان یابی محل دفن پسماندهای ویژه با تأکید بر منابع آب authors

حمید رضا ناصری

عضو هئیت علمی دانشگاه شهید بهشتی

میرمسعود خیرخواه زرکش

عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

محمد جواد عزیز خانی

دانشجوی کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی

مقاله فارسی "تلفیق MCDM و GIS در مکان یابی محل دفن پسماندهای ویژه با تأکید بر منابع آب" توسط حمید رضا ناصری، عضو هئیت علمی دانشگاه شهید بهشتی؛ میرمسعود خیرخواه زرکش، عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری؛ محمد جواد عزیز خانی، دانشجوی کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی بیست و ششمین گردهمایی علوم زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 16 آبان 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2111 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ایجاد و توسعه صنایع مختلف شیمیایی و کشاورزی در استان همدان باعث تولید روز افزون پسماندهای ویژه در استان شده است. لذا از هم اکنون می بایست به فکر مدیریت صحیح و دفع سالم این پسماندها بود. هدف از این مقاله، انتخاب مکان های مناسب در محدوده رزن – قهاوند برای دفن بهداشتی پسماندهای ویژه می باشد، برای این منظور، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تلفیق MCDM و GIS در مکان یابی محل دفن پسماندهای ویژه با تأکید بر منابع آب با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.