سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی و بررسی کارآیی مدل های برآورد رسوب مطالعه موردی رودخانه سولقان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 764

This Paper With 13 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEWE01_101

Index date: 5 December 2015

ارزیابی و بررسی کارآیی مدل های برآورد رسوب مطالعه موردی رودخانه سولقان abstract

برآورد میزان رسوب انتقالی در رودخانه از مسائل مهم در پروژه های مهندسی مرتبط با سازه های آبی ساخته شده در رودخانه ها می باشد. تاکنون تحقیقات قابل توجه در زمینه ارائه روش ها و مدل های مختلف برآورد رسوب در رودخانه ها صورت گرفته است، که بخش عمده ای از آن بدلیل پیچیدگی جریان رسوب حاصل مطالعات و اندازه گیری های آزمایشگاهی است. از اینرو استناد به نتایج این مدل ها و روش های پیشنهادی بدون توجه به شرایط واقعی در تعیین دبی رسوب یا میزان جابجا شده آن می تواند خطای بزرگی در محاسبات تعیین رسوب دهی رودخانه بوجود آورد. چنانکه امروزه پر شدن مخازن برخی از سدهای بزرگ بدلیل آورد رسوب بیش از حد برآورد شده توانسته مشکلات عدیده ای را برای دست اندرکاران ایجاد نماید. لذا لازم است با توجه به ویژگی های رودخانه مورد مطالعه از روابط مناسب که بتواند نتایج حتی الامکان نزدیک به واقعیت ارائه دهد استفاده کرد . در این راستا این تحقیق با هدف ارائه بهترین مدل پیش بینی برآورد رسوب در رودخانه سولقان انجام گرفته است. دوره آماری 32 سال و حدود 350 اندازه گیری را که مربوط به آمار مشاهداتی در این بازه نشان می دهد در اختیار است. مدل های پیتر میر مولر، انیشتن و دوبایز با توجه به شرایط رودخانه انتخاب و نتایج برآوردهای آن ها در مورد میزان رسوب انتقالی با مقادیر مشاهداتی مقایسه گردید. نتایج نشان داد برآوردهای بدست آمده از کاربرد معادله دوبایز با مقادیر مشاهداتی هماهنگی بیشتری دارد. مقادیر معادله دوبایز به طور متوسط 32 برابر مقادیر مشاهداتی بود.

ارزیابی و بررسی کارآیی مدل های برآورد رسوب مطالعه موردی رودخانه سولقان Keywords:

ارزیابی و بررسی کارآیی مدل های برآورد رسوب مطالعه موردی رودخانه سولقان authors

زهرا طاهری

دانشجوی دکتری سازه های آبی،گروه مهندسی آب، دانشگاه فردوسی مشهد(ارائه دهنده)

کاظم اسماعیلی

دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حمزه پوری، ر. (1343). ارزیابی بار رسوبی دررودخانه‌هایی با مواد ...
حساوی، م; شفاعی بجستان، م. (1344. برآورد بار بستر رودخانه ...
زنگانه، م. ا زمساعدی، ا; دهقانی، ا. (1370). تعیین مناسب‌ترین ...
Horowitz, A. J. : An Evaluation Of Sediment Rating Curves ...
Tena. A., Batalla. R.J., Vericat. D., Lopez-Tarazon J.A.: Suspended Sediment ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی و بررسی کارآیی مدل های برآورد رسوب مطالعه موردی رودخانه سولقان" توسط زهرا طاهری، دانشجوی دکتری سازه های آبی،گروه مهندسی آب، دانشگاه فردوسی مشهد(ارائه دهنده)؛ کاظم اسماعیلی، دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس و نمایشگاه مهندسی آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله انتقال رسوب، بار بستر، دبی رودخانه، روش دوبای هستند. این مقاله در تاریخ 14 آذر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 764 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که برآورد میزان رسوب انتقالی در رودخانه از مسائل مهم در پروژه های مهندسی مرتبط با سازه های آبی ساخته شده در رودخانه ها می باشد. تاکنون تحقیقات قابل توجه در زمینه ارائه روش ها و مدل های مختلف برآورد رسوب در رودخانه ها صورت گرفته است، که بخش عمده ای از آن بدلیل پیچیدگی جریان رسوب حاصل مطالعات و اندازه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی و بررسی کارآیی مدل های برآورد رسوب مطالعه موردی رودخانه سولقان با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.