بررسی نحوه ی تعیین تراز،محل و نوع آبگیری مستقیم از مخزن دریاچه سدها مورد کاربردی شبکه آبیاری و زهکشی اراضی جایگزین سد شهریار

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,921

This Paper With 11 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CEWE01_105

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394

Abstract:

با توجه به حجم بالای رسوبگذاری در مخزن سد شهریار یکی از مهمترین قسمتهای مطالعات شبکه آبیاری و زهکشی اراضی جایگزین سد شهریار با مساحت خالص 6500 هکتار واقع در شمال و شمالشرق میانه طراحی سامانه آبگیری می باشد که در صورت عدم طراحی مناسب مستقیمآ اثر نامطلوبی بر روی محصولات طرح خواهد گذاشت. در این مقاله به بررسی دلایل انتخاب ترازهای آبگیری ، محل و نوع آبگیر شبکه آبیاری و زهکشی اراضی جایگزین طرح شهریار پرداخته شده است. در این راستا ابتدا تراز های مناسب آبگیری در چهار موقعیت پیشنهادی استقرار آبگیر بر اساس پروفیلهای رسوبگذاری در دوره های مختلف بهره برداری 5 ، 10 ، 15 ، 20 ، 25 ، 30 ، 35 و 50 ساله و همچنین مطالعات برنامه ریزی منابع آب مشخص گردیدند که عبارتند از تراز های 1016 ، 1024 و1032 در گام بعدی موقعیت مناسبترین آبگیر بر اساس موقعیت های توپوگرافی ، قابلیت دسترسی با بالای آبگیر ، وضعیت پیش آمدن رسوب در مخزن، فاصله از محدوده ی شبکه و مسائل ژئوتکنیکی ساختگاه تعیین گردید. در ادامه طراحی روزشهای مختلف آبگیری که عبارتند از آبگیر چاه فلمن، آبگیر برجی، آبگیر در سطح شیبدار، آبگیر شناور، آبگیر ساحلی روباز و آبگیر اسکله ای با برج آبگیر مورد مقایسه فنی و مالی قرار گرفتند که در نهایت سایت N3 با آبگیر شفت تونل بعنوان مناسبترین گزینه سامانه آبگیری انتخاب گردید.

Authors

آرش نجاتی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی همدان، کارشناس ارشد سازه های آبی دانشگاه تبریز

مجید حیدری

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی همدان، کارشناس ارشد سازه های آبی دانشگاه تبریز

ساسان نجاتی

دانشجوی دکتری دانشگاه بوعلی همدان، استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :