بررسی ابعاد تاثیرگذاری مجموعه های جدید در بافت های مسکونی (نمونه موردی طراحی مجموعه فرهنگی – تفریحی امیرکلا با ایده تاثیرگذاری)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 807

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICOHACC01_004

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394

Abstract:

موضوع تاثیرگذاری یک اثر معماری می تواند به عنوان یکی از مولفه های اساسی در بررسی میزان موفقیت یک اثر به شمار آید. در این میان مخاطبین و کاربران اثر، و همچنین محیط شکل گیری و یا بافت مجاور، دو بستری هستند که به صورت مستقیم تاثیر اثر معماری را پذیرا خواهند بود. عدم توجه به نوع و میزان تاثیرگذاری یک اثر می تواند نتایج دور از انتظاری را در محیط یا بافت شکل گیری و یا کاربران مجموعه به وجود آورد که این مساله ضرورت توجه به حوزه نفوذ و میزان اثربخشی یک اثر را ایجاب می کند.هدف از بررسی و تحلیل ابعاد تاثیرگذاری یک اثر معماری، شناخت بهتر این مولفه در جهت کاربست مناسب و هدایت شده آن است به قسمی که اثر معماری به ارزیابی دقیقتری از حدود خود در زمینه اثربخشی بر ذهن و کالبد مخاطبین، و تطبیق و یا تغییر بر بافت دست یابد. در این میان تاثیرپذیری از عوامل انسانی و محیطی نیز می تواند به عنوان مقدمه ای بر تاثیرگذاری مورد توجه قرار گیرد. تاثیراتی که پس از مطالعه و شناخت بافت موجود بر ذهن طراح گذاشته می شود، مبانی و ایده های طراحی را پایه گذاری کرده و در عین حال می تواند ضمانتی بر ارتباط موثر راهکارهای طراحی و معضلات محیطی باشد.در این رابطه، انواع روش های تاثیرگذاری یک ساختمان از لحاظ بصری، عملکردی و فیزیکی و همینطور میزان آن بسته به نوع بافت زمینه مورد بررسی قرار گرفته و سعی شده مناسب ترین میزان تاثیرگذاری با توجه به موضوع و زمینه ی طراحی پیشنهاد گردد. در کنار مسائل ذکر شده، مبانی نظری شکل گیری و روش های دستیابی به نتایج فوق در طراحی مجموعه فرهنگی – تفریحی امیرکلا به عنوان نمونه موردی بیان و مورد تحلیل قرار گرفته است.

Authors

سارا طاهری امیری

کارشناس ارشد معماری، گروه معماری دانشگاه پردیسان فریدونکنار

وحید حیدرنتاج

دکترای معماری، عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه مازندران

مجید سیدی ساروی

کارشناس ارشد مرمت بنا، مدرس دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه مازندران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • پیرنیا، محمدکریم، 1378، آشنایی با معماری اسلامی ایران، انتشارات دانشگاه ...
  • حناچی، پیروز، خادم زاده، محمد حسن، شایان، حمید رضا، کامل ...
  • نمایش کامل مراجع