سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نگاهی به حقوق شهروندی از منظر اسلام و تفکر غرب

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 938

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AAUC01_327

Index date: 4 January 2016

نگاهی به حقوق شهروندی از منظر اسلام و تفکر غرب abstract

در دانشنامه سیاسی شهروند فردی است در رابطه با یک دولت که از سویی برخوردار از حقوق سیاسی و مدنی است و از سوی دیگر در برابر دولت تکالیفی بر عهده دارد.ملیت را اغلب به معنای شهروندی به کار می برند ولی ملیت معنایی وسیع تر از شهروندی دارد. شهروندی خاص افراد انسانی است. در اسلام مفهومی است مستقر بر قوانین فطری- قوانین الهی و قوانین اجتماعی که مجموعه روابط شهری و شهروندی را سامان می دهد. حال این سوال در ذهن انسان خطور می کند که در جامعه اسلامی در زمینه حقوق شهروندی چه مسائلی را مد نظر قرار داده است؟ لازم به ذکر است حقوق شهروندی به اعتبار تابعیت برقرار می شود، البته مسلمان بودن موجب پاره ای از امتیازات میشود که شهروند غیر مسلمان از این امتیازات برخوردار نیست. کرامت انسانی عدالت، آزادی عقیده و بیان از مهم ترین اموری است که نظام مقدس اسلام به آن توجه لازم را نموده است، در این پژوهش سعی برآن است که با استفاده از شیوه مطالعات پژوهشی، این امر در کنکاش در آیات قرآنی، احادیث پیامبر اکرم(ص) و سیره زندگی امام علی (ع) تا حدی روشن گردد. از جمیع قوانین مربوط به شهروندی در اسلام این نتیجه حاصل می شود که اتباع کشورهای اسلامی اعم از مسلمان و غیر مسلمان از حقوق مساوی برخوردار هستند مگر د رموارد استثناء که شهروندان غیر مسلمان از برخورداری از حقی خاص محروم شده اند. اسلام به عنوان یک دین مدنی بر قوانین و حقوق مثبت و سازنده رفتار اجتماعی مبتنی می باشد این مقررات فقط اصولی برای تنبیه و مجازات متخلفین از قوانین نیستند،بلکه آرمان هایی هستند که شیوه مورد تایید برای زندگی شهری و شهروندی ارائه می دهند.

نگاهی به حقوق شهروندی از منظر اسلام و تفکر غرب Keywords:

نگاهی به حقوق شهروندی از منظر اسلام و تفکر غرب authors

فرزاد ویسی

پیام نور مرکز بیجار

صفورا قمری هویدا

پیام نور مرکز بیجار

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مرتضی-هشام-اصول سنتی ساخت و ساز در اسلام-ترجمه ابوالفضل مشکینی و ...
ادستمالچیان -احمد-کلیاتی راجع به حقوق شهروندی-وزارت کشور-1390 ...
آشوری-داریوش -دانشنامه سیاسی-انتشارات مروارید-چاپ هشتم-1381 ...
کامیار-غلامرضا -حقوق شهری و شهرسازی-چاپ پنجم-1392 ...
امالجو-محمد-مقاله حقوق شهروندی و تامین اجتماعی-مجله پژوهش-شماره32 ...
[ءآکریم-میر محمد-کشف الحقلیق-ترجمه عبد المجید صادق نوبری-انتشارات موسوی -تهران-339 1 ...
اجعفری لنگرودی-محمد جعفر-مبسوط در ترمینولوژی حقوق- انتشارات گنتج دانش-جلد6-چاپ اول ...
امهرپور-حسن -حقوق لیتها-انتشارات نشر فرهنگ اسلامی- چاپ پنجم-1370 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نگاهی به حقوق شهروندی از منظر اسلام و تفکر غرب" توسط فرزاد ویسی، پیام نور مرکز بیجار؛ صفورا قمری هویدا، پیام نور مرکز بیجار نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس تخصصی معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حقوق شهروندی، اعلامیه حقوق بشر، تابعیت هستند. این مقاله در تاریخ 14 دی 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 938 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در دانشنامه سیاسی شهروند فردی است در رابطه با یک دولت که از سویی برخوردار از حقوق سیاسی و مدنی است و از سوی دیگر در برابر دولت تکالیفی بر عهده دارد.ملیت را اغلب به معنای شهروندی به کار می برند ولی ملیت معنایی وسیع تر از شهروندی دارد. شهروندی خاص افراد انسانی است. در اسلام مفهومی است مستقر بر ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی حقوق شهروندی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله نگاهی به حقوق شهروندی از منظر اسلام و تفکر غرب با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.