تحلیل کمانش غیرالاستیک سازههای قاب فلزی
Publish place: 16th Annual Conference on Mechanical Engineering
Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,482
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISME16_677
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1386
Abstract:
تحلیل پایداری قابهای سازه ای فلزی، در اکثر موارد به صورت الاستیک میباشد در صورتیکه اغلب ستونهای تشکیل دهنده سازه در شروع کمانش رفتار غیرالاستیک از خود نشان می دهند. در بیشتر ضوابط طراحی، به مسأله رفتار غیرالاستیک ستونهای یک قاب توجه شده است ولی به ندرت پایداری غیرالاستیک مجموعه قاب به عنوان یک موضوع مهم بررسی گردیده است . در این تحقیق، اساس کار بر مبنای پایداری کل قاب و ضریب اطمینان واقعی آن استوار است و از آنجا که بسیاری از ستونها در هنگام کمانش دارای رفتاری غیرالاستیک می باشند، این موضوع در روش پیشنهاد شده در این تحقیق مورد توجه قرار گرفته است. در این روش، هنگامی که ضریب کمانش کلی تعیین گردید، ضرایب طول مؤثر تک تک ستونها محاسبه شده و ضرایب لاغری واقعی آنها در روابط طراحی مورد استفاده قرار می گیرند . این شیوه می تواند جایگزین مناسبی ب رای روش استفاده از نموگرافها و روابط متعددی باشد که در گذشته جهت تعیین ضریب طول مؤثر ارائه گردیده اند و روشهای ناقصی می باشند. تئوری پیشنهادی بر اساس یک الگوریتم تکراری استوار است. به این ترتیب که ابتدا تحلیل پایداری قاب به صورت کاملاً الاستیک آغاز شده و ا ز نتایج بدست آمده، با توجه به غیرالاستیک بودن تعداد معینی از ستونها، به تدریج خواص مقاطع اصلاح می گردد و در پایان نیز مقادیر نهایی ضریب کمانش و شکل مود کمانش قاب بدست خواهند آمد. همچنین تĤثیر هر گونه قید جانبی را نیز می توان بدون استفاده از فرضهای ساده کن نده تقریبی در مسĤله در نظر گرفت. فلسفه طراحی پیشنهاد شده در اینجا به
این صورت است که پارامترهای طراحی کلیه ستونها مرتبط با ظرفیت کمانش آنها بوده و از یک تحلیل کمانش مناسب برای کل سازه بدست میآیند . در پایان، درستی نتایج روش پیشنهادی در قالب چندین مثال بررسی و ارزیابی شده است .
Keywords:
تحلیل پایداری قابهای فلزی - رفتار غیرالاستیک - ضریب طول مؤثر ستونها - طراحی پایداری - ضریب الاستیسیته مؤثر
Authors
بهروز فرشی
دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک - دانشگاه علم وصنعت ایران
فرشاد کوشش
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک - دانشگاه علم وصنعت ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :