سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تعیین تأثیر پارامترهای دما، شوری و کلروفیل a بر جمعیت فانوس ماهیان دریای عمان با استفاده از اطلاعات ماهواره ای

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 866

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICARA01_087

Index date: 10 January 2016

تعیین تأثیر پارامترهای دما، شوری و کلروفیل a بر جمعیت فانوس ماهیان دریای عمان با استفاده از اطلاعات ماهواره ای abstract

توسعه پایدار توسعه ای است که تضمین کند استفاده از منابع طبیعی ومحیط زیست در زمان کنونی آسیبی به دورنمای استفاده ی نسل آینده واردنمی سازد. دریای عمان از نظر منابع شیلاتی بسیار غنی و دارای مقادیرقابل توجهی از آبزیان می باشد. در این میان صید فانوس ماهیان ازخانواده Myctophidae به جهت منابع غنی غذایی و تولید آرد ماهی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این تحقیق با هدف بررسی رابطه پارامترهای دما، شوری و کلروفیل a در ماه های مختلف بر جمعیت فانوس ماهیان دریای عمان با استفاده از اطلاعات ماهواره ای اجرا شد. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری جمعیت صید شده فانوس ماهیان در ماه هایفروردین تا اسفند سالهای 1390 تا 1392 در مناطق صیادی جاسک در دریایعمان و سنجش آن با مقادیر بدست آمده کلروفیل a، درجه حرارت و شوریمستخرج از نقشه های ماهواره ای همان مناطق که با استفاده از نرم افزارSeaDAS از 13 ایستگاه (Pin) بدست آمد، بود. داده های حاصل، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS Ver20، آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری در سطح معناداری 95 درصد، تجزیه و تحلیل شد. باتوجه به ضریب همبستگی پیرسون بین متغیر های دما با صید بر واحد تلاش (r=0/33)، در سطح معناداری 0/05 و بین شوری با صید بر واحد تلاش (r=0/43) و بین کلرفیل a با صید در واحد تلاش (r=0/58) و همچنین بین متغیرهای دما با صید کل (r=0/56)، شوری با صید کل (r=0/56) و کلروفیل a با صید کل (r=0/57) رابطه مثبت معنادار در سطح 0/01 مشاهده شد. تحلیل رگرسیون چند متغیری صید کل نیز نشان داد سطح معناداری ضرایب رگرسیون بدست آمده برای متغیردما، شوری و کلروفیل a، کوچکتر از سطح خطای آزمون (p<0/05) می باشد یعنی مقادیر بتای بدست آمده برای آن ها به طور معناداری و با سطح اطمینانی 0/95 می تواند صید کل را پیش بینی کند. همچنین ضریب تعیین بدست آمده نشانمی دهد که فاکتورهای دما، شوری و کلروفیل a؛ 0/61 از پراکندگی های صید کل آنان را تعیین می کند. یافته های این تحقیق نشان داد که استفاده از نقشه های ماهواره ای و سنجش از دور در ارزیابی آبهای دریایی، می تواند سمت وسو و میزان بهره برداری از ذخایر آبزیان را مشخص کند و توسعه پایدار رابه دنبال داشته باشد.

تعیین تأثیر پارامترهای دما، شوری و کلروفیل a بر جمعیت فانوس ماهیان دریای عمان با استفاده از اطلاعات ماهواره ای Keywords:

تعیین تأثیر پارامترهای دما، شوری و کلروفیل a بر جمعیت فانوس ماهیان دریای عمان با استفاده از اطلاعات ماهواره ای authors

مارال یعقوبی ثمین

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

محمدرضا فاطمی

دانشیار، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

تورج ولی نسب

استاد، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران

فرهاد کیمرام

دانشیار، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- ا د ب، ح .، عتبا تی، آ .، ...
ا هو ا ز، سا ل د وم، شما ر ...
ا . 1376 . جغر ا فیا ی تا ریخی ...
ر و حا نی قا د یکلایی، ک. 1380 . ...
طا هری شهر آئینی، ح . 1386 . ا ستخر ...
مو بد، پ .، رنگزن، ک.، سو ا ری، ش ...
نی با کن، ج . 1391 . زیست شنا سی ...
ولی نسب، ت. 1384. ارزیابی ذخایر و پراکنش فانوس ماهیان ...
ولی نسب، ت، حسینی شکرابی، پ. 1390. الگوی رشد و ...
OnApplied Reserch in Agriculfure خرداد June 2015 - 1394 ...
د ریا ی خز ر . مجله علمی پژ و ...
و چینی پر د ا ز، ر . 1384 . ...
OnApplied Reserch in Agriculfure خرداد June 2015 - 1394 ...
FAO. 2001. Trilateral workshop On lantenfish in the Gulf of ...
Marra, J., Houghton, R.W. and dan Garside, C. 1990. Phytoplankton ...
Matthews, M.W., A. 2011. Current revies of empirial procedures of ...
Nelson J.5 2006. Fshes of the world. John Wiley and ...
Paxton J.R. 1999. Nominal genera and species of lantenfishes (Family: ...
Schils, T. and Wison, S. 2006. Temperature threshold _ a ...
Visvanthan, C., Trankler, J., Kuruparan, P. and Xiaoning, Q. 203. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تعیین تأثیر پارامترهای دما، شوری و کلروفیل a بر جمعیت فانوس ماهیان دریای عمان با استفاده از اطلاعات ماهواره ای" توسط مارال یعقوبی ثمین، دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران؛ محمدرضا فاطمی، دانشیار، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران؛ تورج ولی نسب، استاد، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران؛ فرهاد کیمرام، دانشیار، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله دما، شوری، کلروفیل a، فانوس ماهیان، اطلاعات ماهواره ای هستند. این مقاله در تاریخ 20 دی 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 866 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که توسعه پایدار توسعه ای است که تضمین کند استفاده از منابع طبیعی ومحیط زیست در زمان کنونی آسیبی به دورنمای استفاده ی نسل آینده واردنمی سازد. دریای عمان از نظر منابع شیلاتی بسیار غنی و دارای مقادیرقابل توجهی از آبزیان می باشد. در این میان صید فانوس ماهیان ازخانواده Myctophidae به جهت منابع غنی غذایی و تولید آرد ماهی از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تعیین تأثیر پارامترهای دما، شوری و کلروفیل a بر جمعیت فانوس ماهیان دریای عمان با استفاده از اطلاعات ماهواره ای با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.