سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی کارائی سازههای کوتاه رسوبگیردر کنترل فرسایش و رسوب حوزه آبخیز بلوکآباد

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 728

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NACONF03_406

Index date: 20 January 2016

بررسی کارائی سازههای کوتاه رسوبگیردر کنترل فرسایش و رسوب حوزه آبخیز بلوکآباد abstract

عملیات اجرایی آبخیزداری اقداماتی هستند که به منظور بهره برداری بهینه از عوامل حوزه آبخیز و یا حفاظت و اصلاح منابع طبیعی اجرا می شوند . چنانچه عملکرد این طرح ها به روش های مناسب و از جنبه های مختلف فنی و و مهندسی مورد ارزیابی قرار گیرد ، نتایج حاصله می تواند منجر به یافتن علل شکست عملیات پیشنهادی و ارائه راهکارهای مناسب در جهت رفع آنها شود. در این مقاله که به بررسی عملکرد سازه های کوتاه رسوبگیر از نظر کنترل فرسایش و رسوب در حوزه آبخیز بلوکاباد پرداخته شده است . جهت ارزیابی عملکرد انواع سازه های کوتاه رسوبگیر از طرح بلوکهای کاملا تصادفی نا متعادل با سه تیمار استفاده شده است . نتایج حاصل از تجزیه واریانس نماینگر تاثیر مثبت سازه های احداث شده در کاهش فرسایش و رسوب می باشد . بررسی ها نشان می دهد که بین سازه های مورد بررسی اختلاف عملکرد معنی دار آماری وجود دارد و می توان چنین استنباط کرد که کارایی سازه های کوتاه رسوبگیر در کنترل فرسایش و رسوب یکسان نمی باشند . نتایج آزمون دانکن نشان می دهد که سازه های مورد بررسی به دو گروه تقسیم شده اند ، طوریکه سازه های بتونی و گابیونی در روه اول و سازه ملات سنگی در گروه دوم قرار گرفته اند . بنابراین میتوان گفت که عملکرد سازه های بتونی و گابیونی در کنترل رسوب مشابه هم بوده اما سازه ملات سنگی متفاوت از دو سازه دیگر عمل نموده است . طبق این بررسی ها از نظر کمی سازه ملاتسنگی بالاترین عملکرد را در کنترل رسوب داشته است و سازه بتونی کنترین نوسان را درعملکرد نشان داده است . در مجموع عملکرد مثبت سازه های کوتاه در کنترل فرسایش و رسوب منطقه مورد مطالعه از روش یاد شده بصورت کمی مورد تائید قرار گرفته است . دو عامل آب و خاک به عنوان منابع طبیعی اصلی در عرصه های آبخیز کشور، دائما در حال تخریب و از بین رفتن می باشد .

بررسی کارائی سازههای کوتاه رسوبگیردر کنترل فرسایش و رسوب حوزه آبخیز بلوکآباد Keywords:

بررسی کارائی سازههای کوتاه رسوبگیردر کنترل فرسایش و رسوب حوزه آبخیز بلوکآباد authors

سعیذ پورحیدری

کارشناس ارشد آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان شرقی

محمد حسن زاده نفوتی

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

کریم مهرورز مغانلو

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
س.ح، صادقی، مجله علمی و پژوهشی پژوهش و سازندگی، 1383، ...
-بی نام، 1372، گزارش طرح توجیهی - اجرایی حوضه آبخیز ...
س، پورحیدری، پایان نامه کارشناسی ارشد، 1393، ارزیابی عملکرد سازه ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی کارائی سازههای کوتاه رسوبگیردر کنترل فرسایش و رسوب حوزه آبخیز بلوکآباد" توسط سعیذ پورحیدری، کارشناس ارشد آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان شرقی؛ محمد حسن زاده نفوتی، استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد؛ کریم مهرورز مغانلو، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سازه کوتاه رسوبگیر، ملاتسنگی، بلوک آباد، کارائی، گابیونی هستند. این مقاله در تاریخ 30 دی 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 728 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که عملیات اجرایی آبخیزداری اقداماتی هستند که به منظور بهره برداری بهینه از عوامل حوزه آبخیز و یا حفاظت و اصلاح منابع طبیعی اجرا می شوند . چنانچه عملکرد این طرح ها به روش های مناسب و از جنبه های مختلف فنی و و مهندسی مورد ارزیابی قرار گیرد ، نتایج حاصله می تواند منجر به یافتن علل شکست عملیات پیشنهادی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی کارائی سازههای کوتاه رسوبگیردر کنترل فرسایش و رسوب حوزه آبخیز بلوکآباد با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.