بررسی روند تجمع عنصر سنگین کادمیوم و آنزیم پراکسیداز در بافتهای ریشه، برگ، ساقه، بذر در رقم آذر گل و CMS19 گیاه آفتابگردان
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 548
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF03_415
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
Abstract:
سمیت فلزات سنگین یکی از مشکلات عمده بهداشتی ، زیست بهداشتی ، زیست محیطی و زنجیره غذایی درمحصولات گیاهی برای مصرف انسان است که آلودگی خاک و گیاهان با فلزات سنگین تبدیل به یک مشکل رو به افزایش شده است . اگر چه فلزات سنگین می توانند به طور طبیعی و از طریق هوادیگی سنگ ها و کانی ها و طی فرآیند خاکسازی در خاک تجمع می یابند . فلزات سنگین به گروهی از فلزات با چگالی بیش از 50 گرم بر سانتی متر مکعب اطلاق می گردد . هدف از این مطالعه بررسی وضعیت آلودگی خاک له فلزات سنگین کادمیوم در روند تجمع عنصر کادمیوم و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی پراکسیداز در برابر تنش عنصر مذکور در رقم آذر گل و CMS19 گیاه است . پژوهش انجام شده به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار ، در محیط گلخانه همراه تیمارهای آزمایشی عنصر کادمیوم در 3 سطح (0 - 50- 100 گرم در کیلوگرم ) در داخل گلدانهای پلی اتیلنی 3 کیلوگرمی همراه با حاک رس و خاک برگ مخلوط گردید . بررسی های انجام شده در بررسی روند تجمع عنصر کادمیوم و مقاومت آنزیم پراکسیداز در بافتهای برگ، ریشه ، بذر و ساقه رقم آذر گل مشخص گردید که روند تجمع عنصر کادمیوم ور روند فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز در اندام های مختلف رقم آذر گل در شرایط تحت تنش ، بیشتر از رقم CMS19 می باشد و بیشترین فعلایت آنزیمی پراکسیداز (_POX) مربوط به بافت ریشه در شرایط تحت تنش در رقم آذر گل است و سپس بافتهای برگ و ساقه و در نهایت بافت بذر دیده شد . روند فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز در بافتهای بذر و ساقه در رقم CMS19 به میزان بسیار پایینی دیده شد . در نهایت رقم آذر گل در برابر عناصر سنگین از جمله فلز سنگین و سمی کادمیوم مقاومتر می باشد.
Keywords:
Authors
شهرزاد رهنما
کارشناس ارشد اصلاح نباتات ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، گروه اصلاح نباتات ، تهران ایران
سپیده ترابی
استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، گروه اصلاح نباتات ، تهران ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :