سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شفافیت در معماری

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,995

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

UMCONF01_168

Index date: 20 January 2016

شفافیت در معماری abstract

نقطه مقابل مفهوم فضای بسته و تمام شده، مفهوم شفافیت و تداوم قرار دارد، در چنین فضایی، مسیر حرکت انسان و یا نگاه او در تداومی پیوسته صورت می گیرد، به طوری که گشایش های فضایی در خطوط افقی و عمودی موجب شفافیت در لابه لای دیوارها و ستون ها می گردد که دور نما و منظر نهایی در افقی لایتناهی و مستهیل، مجدداً جان و جلوه تازه به خود می گیرد. هنگامی که با نور کار می کنیم در جستجو برای سبکی و شفافیت هستیم و از حذف کردن چیزهای زائد می فهیم که چه چیزهایی ضروری هستند و معماری را به عنوان یک فضای سراسر شفاف و پوسته نازک و شفاف که بین انسان را احاطه می کند وفضاهای شهری را متجانس می کند. اصل شفافیت از اصول مهم هستی بوده و معنای آن حرکت همیشگی و تکامل هستی از کیفیت مادی به کیفیت روحی است.شفافیت معماری ایران را عمدتا بایستی در شفافیت فضایی آن سراغ گرفت و می توان گفت، معماری به طور کلی روند رسیدنبه اصل شفافیت و کاهش ماده تا رسیدن به فضا را طی می کند. در بین شهرهای ایران معماری شهر اصفهان شاید یکی از غنی ترین معماری ها با توجه به این اصل باشد. چون این شهر در دوره های سلجوقی و صفوی مرکز حکومتی ایران بوده و با توجه بهقدرت، وسعت و رسمیت داشتن دین اسلام و مذهب تشیع در این ادوار، بناهای زیادی را در این مکان می توان مورد تحلیلقرار داد. در بین بناهای تاریخی اصفهان شاید هیچ بنایی به زیبایی کوشک هشت بهشت نتواند بر اصل شفافیت تاکید کند. شفافیت در این بنا هم درمجموعه باغ و کوشک هشت بهشت و هم در جز به جز اجزای معماری این کوشک مشهود می باشد برای انجام تحقیق علاوه بر بازدید ومطالعات میدانی، از مطالعات کتابخانه ای و بررسی مقاله های موجود و مرتبط با این موضوع استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد در این بنا وحدت به حدی می رسد که مرز بین فضای بیرون و درون از میان برداشته می شود و سه فضای اصلیاین کوشک یعنی باغ، ایوانها و فضای مرکزی به یکدیگر متصل شده و گویی فضای باغ از درون بنا عبور می کند و این کالبد بنا مانعی در مقابل سیلان فضا نیست و نهایت شفافیت و سبکی فضایی است.

شفافیت در معماری Keywords:

شفافیت.فضای بسته.نور.معماری.پوسته نازک وشفاف.فضاهای شهری.کدربودن مصالح

شفافیت در معماری authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
گیدئون.زیگفرد(384 1)فضا.زمان.معماری. رشد یک سنت جدید.ترجمه منوچهر مزینی.تهران.وزارت فرهنگ وآموزش ...
هلمن‌.لویی.(385 1)لفبای معماری.ترجمه محمد احمدی نژاد.! صفهان.نشرخاک.چا پ اول ماهوش.مریم.(385 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شفافیت در معماری" توسط میثم عظیمی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شفافیت.فضای بسته.نور.معماری.پوسته نازک وشفاف.فضاهای شهری.کدربودن مصالح هستند. این مقاله در تاریخ 30 دی 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5995 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نقطه مقابل مفهوم فضای بسته و تمام شده، مفهوم شفافیت و تداوم قرار دارد، در چنین فضایی، مسیر حرکت انسان و یا نگاه او در تداومی پیوسته صورت می گیرد، به طوری که گشایش های فضایی در خطوط افقی و عمودی موجب شفافیت در لابه لای دیوارها و ستون ها می گردد که دور نما و منظر نهایی در افقی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شفافیت در معماری با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.