سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی منطقی جایگاه اصول اعلامیه ی حقوق بشر در حقوق و اخلاق

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 565

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ETHICS04_019

Index date: 14 February 2016

ارزیابی منطقی جایگاه اصول اعلامیه ی حقوق بشر در حقوق و اخلاق abstract

پژوهش حاضر می کوشد از خاستگاهی منطقی، نسبت اخلاق، حقوق و منشور جهانی حقوق بشر را روشن نماید. گزاره های ارائه شده از جانب انسان ها، بر دو گونه ی کلی توصیفی و تجویزی اند. اصول منشور جهانی حقوق بشر از حوزه ی توصیفات خارج اند؛ چون گزارشی از امر واقع به ما نمی دهند. پس ماهیتی تجویزی دارند. ریشه دارترین رشته های تجویزی، حقوق و اخلاق اند. پس اصول این اعلامیه می باید ذیل یکی از این دو دسته صورت بندی شوند. حقوق، نهایتاً عبارتند از قراردادهایی که در چارچوب های زمانی و مکانی محصورند؛ این در حالی است که واضعین اعلامیه ی حقوق بشر، به این گونه چارچوب ها معتقد نیستند. ضمن این که واضح است وجود زاویه هایی بین اعلامیه ی حقوق بشر و منظومه های حقوقی در کشورهای مختلف، ضمانت اجرای مواد منشور را زیر سوال خواهد برد. نهایتاً اصول این اعلامیه، به ناچار باید ذیل حوزه ی اخلاق صورت بندی شوند. برای نمونه، اخلاق کانتی یا اصول سودانگارانه، می توانند مساعدترین بسترها را جهت اصول حقوق بشر مهیا سازند. البته ناگزیر، روشن است که با چنین تحلیلی، هر نقدی بر مطلق بودن موازین اخلاقی، دامان حقوق بشر را نیز خواهد گرفت. نیز، منشور جهانی حقوق بشر، دارای مجموعه ای از اصول است که به شکلی ساختاری، نمی توانند ذیل اخلاق بگنجند. از آن جمله، اخلاق تکیه بر رابطه ی فرد با دیگران دارد، در حالی که اصول منشور جهانی حقوق بشر، توضیح دهنده ی رابطه ی دیگران با فرد هستند. به این ترتیب، اصول منشور جهانی حقوق بشر، نه خاستگاهی در گزاره های توصیفی دارد، و نه ذیل حقوق و اخلاق می گنجد. لذا با پارادوکسی مواجه است که می باید نخست به حل آن پرداخت. به هر روی، روشن است که در شرایط فعلی، پاردوکس مزبور منشور جهانی حقوق بشر را متزلزل می سازد.

ارزیابی منطقی جایگاه اصول اعلامیه ی حقوق بشر در حقوق و اخلاق Keywords:

ارزیابی منطقی جایگاه اصول اعلامیه ی حقوق بشر در حقوق و اخلاق authors

داریوش (سعید) درویشی

کارشناس ارشد منطق دانشگاه علامه طباطبایی

مقاله فارسی "ارزیابی منطقی جایگاه اصول اعلامیه ی حقوق بشر در حقوق و اخلاق" توسط داریوش (سعید) درویشی، کارشناس ارشد منطق دانشگاه علامه طباطبایی نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی اخلاق و آداب زندگی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اخلاق، حقوق، حقوق بشر، گزاره های تجویزی، گزاره های توصیفی هستند. این مقاله در تاریخ 25 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 565 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پژوهش حاضر می کوشد از خاستگاهی منطقی، نسبت اخلاق، حقوق و منشور جهانی حقوق بشر را روشن نماید. گزاره های ارائه شده از جانب انسان ها، بر دو گونه ی کلی توصیفی و تجویزی اند. اصول منشور جهانی حقوق بشر از حوزه ی توصیفات خارج اند؛ چون گزارشی از امر واقع به ما نمی دهند. پس ماهیتی تجویزی دارند. ریشه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی منطقی جایگاه اصول اعلامیه ی حقوق بشر در حقوق و اخلاق با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.