این مقاله سعی شده است بر شرح مختصری از موضوع مهم مدیریت ریسک در پروژه ها و نقش و جایگاه آن در پروژه های ملی و استراتژیک مورد بحث و بررسی قرار گیرد .
- مدیریت ریسک ، پروژه های حیاتی و حساس ( اقتصادی، سیاسی، نظامی، ارتباطی، مواصلاتی ، پالایشگاهها ، نیروگاهها ، بنادر ، فرودگاهها، مجتمع های صنعتی و ...) را در برابر حوادث طبیعی و غیر مترقبه و همچنین نیروهای مهاجم حفظ نموده، خسارات و صدمات را تقلیل و ادامه فعالیت و مقاومت در شرایط بحران را ممکن می سازد .
- نیروگاهها، پالایشگاهها، محورهای مواصلاتی، بیمارستانها، پادگانها، صنایع مادر و کارخانجات تولید تسلیحات نظامی، لزوم توجه
مدیریت ریسک پروژه را بر همگان روشن ساخت . آنچه که در این میان و در خصوص
مدیریت ریسک پروژه و اصول مرتبط با آن مد نظر است توجه به این نکته اساسی است که : در ساخت وراه اندازی پروژه ها و طرحهای بزرگ و کلان اقتصادی با حجم
سرمایه گذاریهای انبوه نظیر پالایشگاهها، سدها، مجتمع های پترو شیمی، فرودگاهها و غیره به اصول و مبانی
مدیریت ریسک پروژه کمتر توجه اساسی به عمل آمده است و سر مایه گذاری های بسیار کلانی بدون توجه و پرداختن به ملاحظات امنیتی در سطح کشور انجام گرفته و یا در حال انجام است .
- پروژه ها وتاسیسات اقتصادی و زیر بنایی معمولا بدون رعایت و با در نظر گرفتن ملاحظات و ترتیبات امنیتی تصویب شده ویا توسعه یافته اند و در معرض حوادث غیر مترقبه ( زلزله، سیل و ..) قرار گرفته اند . لذا چنین به نظر میر سدکه پروژه ها بدون انجام مطالعات و بررسیهای ژئوپلتیکی، طرحهای آمایش سرزمین و طرحهای آمایش دفاعی تصویب و اجراءگردیده و یا توسعه یافته اند .