سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر موتاسیون و برتری ژنوتیپ های موتانت پنبه به ارقام تجاری از لحاظ صفات زودرسی و عملکرد

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,664

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCNTAANR02_004

Index date: 29 November 2007

تاثیر موتاسیون و برتری ژنوتیپ های موتانت پنبه به ارقام تجاری از لحاظ صفات زودرسی و عملکرد abstract

پنبه در مناطق مختلف کشور معمولا بعد از برداشت گندم و کلزا کشت می گردد و به همین خاطر بعنوان یکی از گیاهان مهعم در تناوب زراعی محصولات دیگر مورد توجه است از اینروی معرفی ارقام زودرس پنبه جهت بهره گیری حداکثر از فصل رشد و برداشت به موقع و جلوگیری از برخورد مراحل برداشت با بارندگی های پاییزه حائز اهمیت است. ایجاد موتاسیون در ارقام یکی از روش های اصلاحی در بین کشورهای مختلف محسوب می شود. با این روش می توان ارقام مناسب برای مناطق پنبه کاری کشور انتخاب و مورد سلکسیون قرار داد و یا به عنوان والدین مناسب وارد برنامه های دورگ گیری نمود. در این تحقیق از میان ارقام خارجی پنبه که در سالهای گذشته وارد منابع ژرم پلاسمی کشور شده تعداد بیست ژنوتیپ شامل یک رقم موتانت و نوزده رقم غیر متانت انتخاب گردیده که دارای صفات مهمی مانند زودرسی می باشند. 20 ژنوتیپ از مواد موجود در ژرم پلاسم پنبه موجود در کشور در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار همراه با رقم تجاری منطقه در مرکز تحقیقات کشاورزی مغان مورد مقایسه قرار گرفتند. بر اساس نتایج این تحقیق، اثر سال، مکان، اثر متقابل، سال ضربدر مکان روی صفات تعداد و وزن قوزه، عملکرد، زودرسی و ارتفاع بوته درسطح آماری 1% معنی دار است. بین ژنوتیپ های مختلف نیز برای کلیه صفات اختلاف معنی دار در سطح آماری 1% مشاهده گردید. نتایج تجزیه آماری صفات نشان داد که اثر متقابل مکان ضربدر ژنوتیپ در مقایسه با اثر متقابل سال ضربدر ژنوتیپ در صفات بیشتری از ارقام زودرس پنبه معنی دار است. در میان ارقام مورد مطالعه، رقم موتاژنز A1 از لحاظ صفات زودرسی و عملکرد نسبت به ارقام تجاربی معر و اولتان برتری نشان داد.

تاثیر موتاسیون و برتری ژنوتیپ های موتانت پنبه به ارقام تجاری از لحاظ صفات زودرسی و عملکرد Keywords:

تاثیر موتاسیون و برتری ژنوتیپ های موتانت پنبه به ارقام تجاری از لحاظ صفات زودرسی و عملکرد authors

سیدیعقوب سیدمعصومی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی مغان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
. Doederlein, T. 1996. Effect of Temik 15 G on ...
!. Godoy, A. S. & G. A. Palomo. 1999. Genetic ...
Metzer, R. B. 2000. The Value of earliness in cotton. ...
"_ Mursai, [. J. 1996. Germplasm utilization in breeding short ...
_ Polomo, G. A. & A. S. Godoy. 1999. Genetic ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیر موتاسیون و برتری ژنوتیپ های موتانت پنبه به ارقام تجاری از لحاظ صفات زودرسی و عملکرد" توسط سیدیعقوب سیدمعصومی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی مغان نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی کاربرد فناوری هسته ای در علوم کشاورزی و منابع طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پنبه ، ارقام زودرس ، موتاسیون ، موتاژنز ، عملکرد ، زودرسی هستند. این مقاله در تاریخ 8 آذر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1664 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پنبه در مناطق مختلف کشور معمولا بعد از برداشت گندم و کلزا کشت می گردد و به همین خاطر بعنوان یکی از گیاهان مهعم در تناوب زراعی محصولات دیگر مورد توجه است از اینروی معرفی ارقام زودرس پنبه جهت بهره گیری حداکثر از فصل رشد و برداشت به موقع و جلوگیری از برخورد مراحل برداشت با بارندگی های ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر موتاسیون و برتری ژنوتیپ های موتانت پنبه به ارقام تجاری از لحاظ صفات زودرسی و عملکرد با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.