ایجاد شبکه پایش کمی منابع آب زیرزمینی بمنظور مدیریت بحران در منابع آبهای زیرزمینی

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,200

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

INDM07_178

تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394

Abstract:

خشکسالیهای اخیر و کاهش منابع آب تجدیدپذیر موجب شده است که مصرفکنندگان آبهای زیرزمینی شامل مصارف کشاورزی شرب و صنعت فشار دوچندان بر منابع استراتژیک آب زیرزمینی وارد نمایند. از جمله آثار بحران در آبهای - زیرزمینی میتواند شامل مورد ذیل باشد: ۱ پائین رفتن سطح آب زیرزمینی در آبخوانها، گسترش بیابانزایی و خشک شدن مزارع و باغات؛ ۲ کاهش آبدهی قنوات و چشمه سارها، خشک شدن رودخانهها، دریاچهها و تالابها؛ ۳ افت کیفیت منابع آب زیرزمینی و افزایش شوری خاک و تخریب محیط زیست؛ ۴ خشک شدن دشتها و تشدید فرسایش اراضی و گسترش زمینههای تولید ریزگردها؛ ۵ فرونشست اراضی و از بین رفتن ظرفیت مخازن ذخیره و پالایش طبیعی آب و خسارت دیدن زمینهای کشاورزی، تأسیسات زیربنائی، راهها و...؛ ۶ افزایش هزینهها و کاهش تولیدات کشاورزی که منجر به گسترش فقر و بیکاری، بروز مشکلات و بحرانهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و همچنین مهاجرت کشاورزان به شهرها میگردد؛ ۷ - از بین رفتن فرصتهای کمی و کیفی تامین آب برای مصارف شرب و صنعت مورد نیاز جمعیت رو به افزایش و ایجاد بحران جدی در حفظ نیازهای اولیه تمدن دیر پای ملی در مناطق مختلف کشور. در این راستا طرح بلندمدت احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی و عنوان یک طرح راهبردی با پروژه های ۱۵ گانه نسبت به احیا این منابع در دستور کار قرار گرفته است. حفر و تجهیز پیزومترهای رصد وضعیت منابع آب زیرزمینی به عنوان گام اول میبایستمورد توجه قرار گیرد تا نسبت به مانیتورینگ تغییرات تراز آب اقدام لازم صورت گیرد. شاید بتوان عدم کفایت منابع مالی برای تجهیز چاههای مشاهدهای با این ادوات را از مهمترین این مشکلات دانست. شرکت آب منطقهای البرز، طرحی مبتکرانه را بر اساس قانون شناوری ارشمیدس برای اندازهگیری سطح آب در چاههای مشاهدهای ارائه نموده است. براساس نتایج، نه تنها دقت اندازهگیریها با روش جدید مناسب بوده است، بلکه سبب صرفهجوئی هزینه خرید ادواتخارجی به میزان بیش از ۶۰۰۶ و نیز هزینه خرید ادوات ایرانی با فناوری خارجی به میزان بیش از ۱۰۰۶ گردیده است. همچنین با استفاده از رصد دادههای آنلاین میتوان اقدامات بهنگام در راستای کاهش اثرات بحران با اقدامات پیشگیرانه و با سرعت عمل بالا در دستور کار قرارگیرد. تحقیق حاضر به ارائه اقدامات انجام گرفته در خصوص مدیریت بحران آبهای زیرزمینی با استفاده از تجهیز شبکه پایش کمی آبهای زیرزمینی به ادوات نوین در استان البرز میپردازد.

Authors

مجتبی نوری

دکتری مهندسی منابع آب، مدیر مطالعات شرکت آب منطقه ای البرز

مریم خلیل زاده پشتگل

دانشجوی دکتری عمران آب، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

کاوه مدنی

دانشیار مدیریت محیط زیست، امپریال کالج لندن

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • دکتری مهندسی منابع آب، مدیر مطالعات شرکت آب منطقه ای ...
  • -دانشجوی دکتری عمران- آب، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی ...
  • دانشیار مدیریت محیط زیست، امپریال کالج لندن moj tabanoury @gmail.com ...
  • نمایش کامل مراجع