سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شناسایی و ارزیابی ناهنجاریهای دهایی در دوره ی سرد سال (محدوده ی مورد مطالعه : استان مازندران)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 713

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCER03_288

Index date: 16 February 2016

شناسایی و ارزیابی ناهنجاریهای دهایی در دوره ی سرد سال (محدوده ی مورد مطالعه : استان مازندران) abstract

با توجه به گرمایش جهانی، افزایش دما و میزان تغییرات آن به یکی از مهمترین مخاطرات اقلیمی در جهان تبدیل شده است که اثرات آن در بخشهای مختلف زندگی انسان منجمله در بخش کشاورزی بسیار مهم است. استان مازندران به عنوان یکی از قطب های کشاورزی بخصوص در ایام سرد سال تحت تاثیر ناهنجاریهای دمایی می باشد، بطوریکه آثار آن را می توان در شکوفه زدن پیش از موعد مقرر در مرکبات مشاهده نمود. بنابراین هدف از این تحقیق شناسایی و ارزیابی فراوانی ناهنجاریهای دمایی در دوره سرد سال می باشد. داده های مورد استفاده در این تحقیق به صورت روزانه مربوط به دوره ی آماری 2010-1971 و شامل متغیرهای دما (بیشینه و کمینه) می باشد. ایستگاه های مورد مطالعه در این تحقیق شامل 24 ایستگاه منتخب از بین ایستگاه های سینوپتیک و کلیماتولوژی استان مازندران است. در این تحقیق انحرافات مثبت دمایی با تداوم های بالاتر ا ز یازده روز به عنوان شاخص ناهنجاریهای دمایی در نظر گرفته شد. با بررسی فراوانی ناهنجاریهایی که در دماهای حداکثر و حداقل رخ داده است، نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که که تکرار ناهنجاریها به ویژه در دماهای بیشینه در ایستگاههای کوهستانی بیشتراز ایستگاههای ساحلی و جلگه ای استان بوده است ولی در دماهای کمینه این اختلاف کمتر مشاهده گردید. همچنین بیشترین ناهنجاریهای رخداده مربوط به تداوم های 15-11 روزه است و با افزایشمیزان تداوم از تکرار ناهنجاریها کاسته می شود.

شناسایی و ارزیابی ناهنجاریهای دهایی در دوره ی سرد سال (محدوده ی مورد مطالعه : استان مازندران) Keywords:

دمای حداکثر و حداقل , ناهنجاریهای دمایی , فراوانی , دوره ی سرد سال , مازندران

شناسایی و ارزیابی ناهنجاریهای دهایی در دوره ی سرد سال (محدوده ی مورد مطالعه : استان مازندران) authors

عبدالعظیم قانقرمه

استادیار اقلیم شناسی، گروه جغرافیا، دانشگاه گلستان، گرگان

اسماعیل شاهکویی

استادیار اقلیم شناسی، گروه جغرافیا، دانشگاه گلستان، گرگان

ربابه یوسفی

کارشناس ارشد مخاطرات آب و هوایی، گروه جغرافیا، دانشگاه گلستان، گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابراهیمی، حسین؛ امین علیزاده؛ سهیلا جوانمرد، 1385، بررسی وجود تغییرات ...
احمدی. محمود، میرحاجی. هانیه، 1390، ارزیابی تاثیرات تنش های گرمایی ...
براتی. غلامرضا، موسوی. سید شفیع، 1384، جابجایی مکانی موج های ...
رحیمی بدر. ب، یزدانی. س، 1386، ارزیابی اثرات تغییر اقلیم ...
عساکره حسین، 1386، تغییر اقلیم، چاپ اول انتشارات دانشگاه زنجان. ...
علیجانی.بهلول و یوسف قویدل رحیمی، 1385، مقایسه و پیش بینی ...
Chung Y. S., M. B. Yoon (2000), "Interpretation of recent ...
Grieser J., S. Tromel, C. D. Schonwiese (2002), "Statistical time ...
Yin ZY (1999) Winter temperature anomalies of the north China ...
Yue, S. and Hashino M (2003). Temperature trends in Japan: ...
Zhang X, Vincent LA, Hogg WD, Niitsoo A (2000) Temperature ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شناسایی و ارزیابی ناهنجاریهای دهایی در دوره ی سرد سال (محدوده ی مورد مطالعه : استان مازندران)" توسط عبدالعظیم قانقرمه، استادیار اقلیم شناسی، گروه جغرافیا، دانشگاه گلستان، گرگان؛ اسماعیل شاهکویی، استادیار اقلیم شناسی، گروه جغرافیا، دانشگاه گلستان، گرگان؛ ربابه یوسفی، کارشناس ارشد مخاطرات آب و هوایی، گروه جغرافیا، دانشگاه گلستان، گرگان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله دمای حداکثر و حداقل، ناهنجاریهای دمایی، فراوانی، دوره ی سرد سال، مازندران هستند. این مقاله در تاریخ 27 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 713 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به گرمایش جهانی، افزایش دما و میزان تغییرات آن به یکی از مهمترین مخاطرات اقلیمی در جهان تبدیل شده است که اثرات آن در بخشهای مختلف زندگی انسان منجمله در بخش کشاورزی بسیار مهم است. استان مازندران به عنوان یکی از قطب های کشاورزی بخصوص در ایام سرد سال تحت تاثیر ناهنجاریهای دمایی می باشد، بطوریکه آثار آن ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شناسایی و ارزیابی ناهنجاریهای دهایی در دوره ی سرد سال (محدوده ی مورد مطالعه : استان مازندران) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.