سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه مقایسه ای ابر موتورهای جستجو در بازیابی اطلاعات کتابداری و اطلاع رسانی شبکه جهانی وب

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 7,849

This Paper With 25 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ILISA01_009

Index date: 17 December 2007

مطالعه مقایسه ای ابر موتورهای جستجو در بازیابی اطلاعات کتابداری و اطلاع رسانی شبکه جهانی وب abstract

ابرموتورهای جستجو از خود پایگاه اطلاعاتی ندارند و سوالات کاربران را همزمان به چندین موتور جستجو و راهتما در وب ارسال می کنند. در اینجا این سوال مطرح می شود که ایا ابر موتورهای جستجو فقط به اینمنظور طراحی شده اند که سرعت جستجو را بالا ببرند یا سیستمهای هوشمندی هستند که مرتبط ترین سایت ها را بازیابی می کنند؟ این پژوهش به منظور رسیدن به پاسخ این پرسش در حوزه کتابداری و اطلاع رسانی انجامشده است تا بتوان دریافت مناسب ترین ابر موتورهای جستجو در این حوزه کدامها هستند. 12 ابرموتور جستجوی عمده وب که در تاریخ 11 سپتامبر سال 2000 میلادی در سایت www.searchenginewatch.com معرفی شده بود، برای این منظور در نظر گرفته شد. از سوی دیگر کلیدواژه های عناوین مقالات ترجمه شده منتشر شده در نشریات کتابداری و اطلاع رسانی در سال 1378 استخراج شده و د رگروه های موضوعی ارائه شده از طرف LISA گروه بندی شدند. سپس این کلید واژه ها در ابر موتورهای جستجوی مورد بررسی، مورد جستجو قرار گرفتند و 10 منبه اول بازیابی شده از هر ابر موتور جستجو برای ارزیابی انتخاب شدند. نتایج به دست امده نشان می دهد که حتی با استفاده از بهترین ابر موتورهای جستجو تنها در حدود 30% از منابع بازیابی شده از اینترنت در زمینه کتابداری و اطلاع رسانی مرتبط هستند. همچنین یافته ها حاکی از آن است که ابر موتور جستجوی C4 بیشترین تعداد منابع وب را در گروه های موضوعی مختلف بازیابی می کند، امابیشترین درصدمنابع مرتبط بازیابی شده در گروه های موضوعی مختلف از ابرموتور جستجوی C/Net به دست امد.

مطالعه مقایسه ای ابر موتورهای جستجو در بازیابی اطلاعات کتابداری و اطلاع رسانی شبکه جهانی وب authors

فاطمه نبوی

کارشناس ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسدی‌گرکانی، فاطمه. (1379). جستجو در وب: موتورهای جستجو و ابرموتورهای ...
صدیق بهزادی، ماندانا. (1379). چکیده‌نامه پایان‌نامه‌های کتابداری و اطلاع‌رسانی. تهران:کتابخانه ...
لیو، جی‌یان. (1378). راهنمای ابرموتورهای کاوش. (ترجمه کیوان کوشا). پژوهشنامه ...
هان، هارلی. (1376). راهنمای جامع .Internet (ترجمه محمدرضا آیت‌الله‌زاده شیرازی). ...
Introduction _ Search Engines. (1999). ...
Internet: "http :/www.kepl.lib _ mo . us/s earch/s earchengine .htm". ...
Kiley, Robert. (2000). Medical information on the internet: a guide ...
Tomaiuolo, Niclas. (1999). Are metasearch engines better search?. Searcher. Bol.7. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه مقایسه ای ابر موتورهای جستجو در بازیابی اطلاعات کتابداری و اطلاع رسانی شبکه جهانی وب" توسط فاطمه نبوی، کارشناس ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی همایش انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 26 آذر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 7849 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ابرموتورهای جستجو از خود پایگاه اطلاعاتی ندارند و سوالات کاربران را همزمان به چندین موتور جستجو و راهتما در وب ارسال می کنند. در اینجا این سوال مطرح می شود که ایا ابر موتورهای جستجو فقط به اینمنظور طراحی شده اند که سرعت جستجو را بالا ببرند یا سیستمهای هوشمندی هستند که مرتبط ترین سایت ها را بازیابی می ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کتابداری عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه مقایسه ای ابر موتورهای جستجو در بازیابی اطلاعات کتابداری و اطلاع رسانی شبکه جهانی وب با 25 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.