معماری محسن فروغی از نقطه نظر برخورد با سنت و مدرنیته

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,397

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NICONF02_112

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1394

Abstract:

محسن فروغی از فارغ التحصیلان مدرسه عالی بوزار یکی از نخستین معماران تحصیل کرده معاصرایرانی می باشد. فعالیت او در ایران در حالی آغاز گشت که معماری ایرانی تحت تاثیر عواملی چون: اقدامات دولت در جهت ساخت و سازهای صنعتی، حضورمعماران اروپایی، حضورمعماران ایرانی تحصیلکرده درغرب و ورود مصالح جدید به کشور نسبت به گذشته بیشتر با معماری مدرن اروپا آشنا گردیده بود. این آشنایینه تنها به پیشرفت معماری ایران کمک نکرد بلکه معماری ایرانی را در دو راهی بین الگوهای مدرن و سنتی قرار داد. عده ای از معماران پیرو معماری مدرن اروپا بودند. اما به علت تاخیردر انتقال مبانی و اصول این معماری به ایران و عدم تسلط و بدفهمی این اصول، صرفاً به تقلید ناشیانه ازآن می پرداختند. عده ای دیگر که معماری سنتی و پیوند آن با معماری مدرن اروپا را مطرح می کردند در تلفیق عناصر این دومعماری بیشتر متوجه عناصر ظاهری و سطحی بودند. با توجه به دگرگونی های ناشی از این سردرگمی ها بررسی آثار فروغی از جهت استفاده از عناصر کاربردی این دو الگو و تلفیق آگاهانه و هوشمندانه این عناصر با یکدیگر، درخور توجه است. و نشان ازتسلط این معمار بر مبانی معماری سنتی ایران و معماری مدرن اروپا دارد. در واقع آثار وی نقطه عطفی میان معماری سنتی ایران ومعماری مدرن اروپا دردوران پهلوی می باشد.

Authors

علی دشتی شفیعی

دکترای معماری از دانشگاه معماری ونیز آیتالیا I.U.A.V 1355/8/15 و تخصص شهرسازی از دانشگاه شهرسازی ونیز آیتالیا و استاد و مدیر گروه معماری و شهرسازی د

مریم جلالی فهیم

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شمال

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بانی مسعود، امیر (1388) : "معماری معاصر ایران" تهران، نشر ...
  • کیانی، مصطفی (1383) : "معماری دوره پهلوی اول" تهران، موسسه ...
  • تصویر7 . خانه ایران، پاریس، باور، 418، 1388 ...
  • نمایش کامل مراجع