سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی پارامترهای پتروفیزیکی سازند سروک بالایی بااستفاده از نگارهای چاه پیمایی در یکی از میادین مرکزی خلیج فارس

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 689

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESSD01_034

Index date: 18 March 2016

بررسی پارامترهای پتروفیزیکی سازند سروک بالایی بااستفاده از نگارهای چاه پیمایی در یکی از میادین مرکزی خلیج فارس abstract

هدف از این مطالعه تعیین خواص مخزنی سازند سروک بالایی (میشریف)ازجمله میزان اشباع آب ،اشباع هیدروکربور،تخلخل،لیتولوژی و میزان حجم شیل و تاثیر آن بر کیفیت مخزن و در نتیجه تعیین زون های مناسب جهت بهره برداری از این سازند در میدان مورد مطالعه است.نوع لیتولوژی در این سازند بااستفاده از کراس پلات های نوترون-چگالی ،نوترون – سونیک،MID-Plot و M-N Plot تعیین گردیده که همگی این کراس پلات ها حکایت از وجود لیتولوژی آهک در این سازند دارند.کیفیت مخزن سروک بالایی در این ناحیه از نظر تخلخل مفید (PHIE) محاسبه شده در این سازند 18% می باشد و تخلخل کل (PHIE) به 23.6% میرسد که کراس پلات های نوترون - چگالی و نوترون - سونیک نیز این میزان تخلخل ثبت شده را تایید میکنند. میزان حجم شیل کل سازند باستفاده از نگار گاما 12%محاسبه گردیده است که نشان از سازندی نسبتا تمیز در این ناحیه دارد.میانگین اشباع هیدروکربور محاسبه شده در کل سازند46%میباشد که نشان از مخزنی غنی از لحاظ تجمع هیدروکربور دارد.میزان اشباع هیدروکربور در بخش های بالایی سازند (زیرسنگ پوشش شیلی لافان) در بالاترین حد خود به 91% میرسد.براساس توان تولید،این سازند به پنج زون تقسیم شده و زون شماره یک دارای بهترین شرایط از لحاظ تولیدی نسبت به سایر زون ها تعیین گردیده است.

بررسی پارامترهای پتروفیزیکی سازند سروک بالایی بااستفاده از نگارهای چاه پیمایی در یکی از میادین مرکزی خلیج فارس Keywords:

بررسی پارامترهای پتروفیزیکی سازند سروک بالایی بااستفاده از نگارهای چاه پیمایی در یکی از میادین مرکزی خلیج فارس authors

شروین بهرامعلی اسدی کلیشمی

کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت ،دانشکده علوم،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

محمدرضا کمالی

دانشیار، پژوهشکده اکتشاف و تولید ،پژوهشگاه صنعت نفت

علی میثمی

استاد ،دانشکده علوم ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری

مقاله فارسی "بررسی پارامترهای پتروفیزیکی سازند سروک بالایی بااستفاده از نگارهای چاه پیمایی در یکی از میادین مرکزی خلیج فارس" توسط شروین بهرامعلی اسدی کلیشمی، کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت ،دانشکده علوم،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران؛ محمدرضا کمالی، دانشیار، پژوهشکده اکتشاف و تولید ،پژوهشگاه صنعت نفت؛ علی میثمی، استاد ،دانشکده علوم ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی علوم زمین و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خواص مخزنی ،پتروفیزیک،تخلخل،سروک بالایی ،لیتولوژی هستند. این مقاله در تاریخ 28 اسفند 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 689 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف از این مطالعه تعیین خواص مخزنی سازند سروک بالایی (میشریف)ازجمله میزان اشباع آب ،اشباع هیدروکربور،تخلخل،لیتولوژی و میزان حجم شیل و تاثیر آن بر کیفیت مخزن و در نتیجه تعیین زون های مناسب جهت بهره برداری از این سازند در میدان مورد مطالعه است.نوع لیتولوژی در این سازند بااستفاده از کراس پلات های نوترون-چگالی ،نوترون – سونیک،MID-Plot و M-N Plot ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی پارامترهای پتروفیزیکی سازند سروک بالایی بااستفاده از نگارهای چاه پیمایی در یکی از میادین مرکزی خلیج فارس با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.