سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی احداث سازه های حفاظتی بر شاخص کیفیت آبخیز (WQI)

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,471

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED04_144

Index date: 18 January 2008

بررسی احداث سازه های حفاظتی بر شاخص کیفیت آبخیز (WQI) abstract

شاخص کیفیت ابخیز(Watershed Quality Index) ابزاری است که به بررسی تاثیرات شیوه های مدیریتی ، منابع الودگی نقطه ای و غیر نقطه ای و کلیه فعالیت هایی که در یک آبخیز صورت می گیرد، بر کیفیت آب آبخیز می پردازد و آبخیزداری عبارت از فرایند تنظیم و اجرای اقدامات مناسب به منظور اداره منابع موجود در ابخیز، با کسب منافع و بدون اسیب رساندن به موجودیت این منابع می باشد که تامین کننده اهداف موجود در مدیریت پایدار منابع است، در این میان توجه به خصوصیات آب متاثر از تاثیرات بار رسوب بعنوان یک اثر برون حوضه ای فرسایش خاک و تاثیر بکارگیری شیوه های حفاظت منابع آب و خاک در میزان تولید بار رسوب وانتخاب بهترین شیوه های مدیریت آبخیز (BMPs) از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. منطقه مورد مطالعه در این تحقیق حوضه آبریز ظهیریه واقع در موقعیت جغرافیایی 31 درجه و 47 دقیقه شمالی و 49 درجه و 5 دقیقه شرقی درحوالی شوشتر می باشد و ازجمله مناطقی است که به دلیل برخورداری از سازندهای زمین شناسی حساس به فرسایش و وقوع انواع فرسایشها، بسیاری از کارهای ابخیزداری در این منطقه صورت گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد که با توجه به عمر مفید این سازه ها در کاهش بار رسوب شبکه رودخانه ای موثر بوده اند. بندهای چپری در تثبیت پوشش گیاهی موثر بودن ولی بدلیل عدم بازسازی و احیا این بندها تقریبا تخریب شده و لذا بواسطه عدم تاثیرگذاری کاهش کیفیت ابدهی ابریز را سبب شده است و منجربه تغییرات WQI در آب پایین دست حوضه شده است، گابیون ها، خشکه چین ها و سد خاکی (تاسیس سال 1380) بدلیل دارا بودن عمر مفید و استحکام بیشتر در طول سال های احداث شدده نقش موثری درکاهش ذرات معلق و رسوبات داشته اند و با کاهش جریان های فرساینده درکاهش بار آلایندگی و وضعیت عناصر سنگین و کدورت آب که جزء پارامترهای WQI محسوب می شوند، نقش موثری داشته اند. همچنین استفاد از این سازه های حفاظتی در بهبود شاخص های کیفیت آب زیر زمینی منطقه موثر بوده است، در مجموع در این حوضه با توجه به حساسیت شدید سازندهای زمین شناسی و شرایط اقلیمی و تجزیه و تحلیل های آماری مشخص شد که چنانچه این سازه ها احداث نمیگردید با احتمال قوی بالغ بر 90 درصد WQI حوضه از حدود استاندارد خارج شده و همراه با TMDL بالا، وضعیت پارامترهای فیزیکوشیمیایی آب آشامیدنی و آب مورد استفاده در بخش صنعت در این منطقه نامطلوب می گردید.

بررسی احداث سازه های حفاظتی بر شاخص کیفیت آبخیز (WQI) Keywords:

شاخص های کیفیتی آبخیز , BMPs , گابیون , سد خاکی , شبکه هیدروگرافی

بررسی احداث سازه های حفاظتی بر شاخص کیفیت آبخیز (WQI) authors

عطااله خادم الرسول

عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهو

هادی عامری خواه

عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهو

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احمدی، ح . 1378 _ ژئومرفولوژی کاربردی، فرسایش آبی، جلد ...
علیزاده، الف . 1382 . اصول هیدرولوژی کاربردی _ انتشارات ...
گزارشات مطالعات کنترل فرسایش و رسوب حوزه آبخیز ظهیریه شوشتر. ...
Boardman, J., Foster, I.D.L., and Dearing, J.A. 1990 . Soil ...
Lee G.F., Anne Jones Lee. 2005. Water/ Aquifer Quality Issues ...
Method for Determining Water Quality Condition of Surface Waters. Finalized ...
- Novotny, V. 2003 _ Water Quality, Diffuse Pollution and ...
Paul A .DeBARRY. 2004. Watersheds Processes, Assessment and Management. JOHN ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی احداث سازه های حفاظتی بر شاخص کیفیت آبخیز (WQI)" توسط عطااله خادم الرسول، عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهو؛ هادی عامری خواه، عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهو نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شاخص های کیفیتی آبخیز ، BMPs ، گابیون ، سد خاکی ، شبکه هیدروگرافی هستند. این مقاله در تاریخ 28 دی 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1471 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شاخص کیفیت ابخیز(Watershed Quality Index) ابزاری است که به بررسی تاثیرات شیوه های مدیریتی ، منابع الودگی نقطه ای و غیر نقطه ای و کلیه فعالیت هایی که در یک آبخیز صورت می گیرد، بر کیفیت آب آبخیز می پردازد و آبخیزداری عبارت از فرایند تنظیم و اجرای اقدامات مناسب به منظور اداره منابع موجود در ابخیز، با کسب ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی احداث سازه های حفاظتی بر شاخص کیفیت آبخیز (WQI) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.