سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عوامل موثر بر جمعیت پذیری شهرهای جدید (نمونه موردی: شهر جدید صدرا)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,424

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CIVILED02_113

Index date: 8 May 2016

بررسی عوامل موثر بر جمعیت پذیری شهرهای جدید (نمونه موردی: شهر جدید صدرا) abstract

در ایران برای مقابله با اثرات نامطلوب توسعه کلانشهرها سیاست احداث شهرهای جدید از اواخر دهه 1360 به اجرا گذاشته شد. یکی ازاهداف احداث این شهرها جذب سرریز جمعیت کلانشهرها عنوان شده و برای این شهرها جمعیتی مشخص مورد تصویب قرار گرفت. حالو پس از گذشت بیش از دو دهه از احداث این شهرها، به نظر می رسد آن ها نتوانسته به جمعیت مصوب خود برسند. در این مقاله با استفادهاز مطالعات کتابخانه ای و اسنادی و پیمایش مبتنی بر پرسشنامه و همچنین مشاهدات میدانی به دلایل عدم تحقق جمعیت مصوب این شهرهاپرداخته شده است. در مورد کاهش نرخ رشد جمعیت کشور، می توان اظهار داشت هر چند که جمعیت پیش بینی شده کشور محقق نشدهولی این شهرها نتوانسته اند جذابیت های لازم برای جذب جمعیت را ایجاد کنند. البته نگاهی به روند جمعیت پذیری این شهر طی سالیاناخیر و نرخ رشد جمعیت شهر این امیدواری را به وجود می آورد که در سالیان آتی شهر بتواند به جمعیت مورد انتظار نزدیک شود. بررسیپرسشنامه های توزیعی نشان می دهد که بیشتر جمعیت ساکن صدرا از شیراز به این شهر مهاجرت کرده اند که از دلایل اصلی این مهاجرتمی توان به کم بودن هزینه مسکن و اجاره اشاره نمود. همچنین تمایل به سکونت در شهر پایین و بسیاری از آنان عنوان داشته اند که مترصدترک شهر در صورت به وجود آمدن شرایط می باشند. بنابراین باید با مهیا کردن شرایط مناسب و ارائه خدمات مطلوب علاوه بر ایجادجاذبه برای مهاجرت به شهر حس تعلق شهروندان را افزایش داد.

بررسی عوامل موثر بر جمعیت پذیری شهرهای جدید (نمونه موردی: شهر جدید صدرا) Keywords:

شهر جدید صدرا , جمعیت پذیری شهرهای جدید , مهاجرت

بررسی عوامل موثر بر جمعیت پذیری شهرهای جدید (نمونه موردی: شهر جدید صدرا) authors

محمد مسعود

دکترای معماری وشهرسازی،دانشیار دانشگاه هنر اصفهان

صنم آفریدی

پژوهشگر دوره دکتری شهرسازی،گروه تخصصی شهرسازی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابراهیم زاده، ع، (1388)، تحلیلی بر نقش شهر جدید ردیس ...
بزی، خ و افراسیابی راد، م، (1388)، سنجش و ارزیابی ...
زبردست، اسفندیار و جانشالو، لعا(1386): بررسی عملکرد شهر جدید هشتگرد ...
زنجانی، ح، (171: جمعیت و شهر نشینی در ایران، مرکز ...
سعیدی رضوانی، ن، (1391): ارزیابی میزان تحقق پذیری شهرهای جدید ...
شکوهی، م، قرخلو، م و خزاعی نژاد، ف، (1390): عوامل ...
شیعه، ا، 1389، قدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری، ...
مزینی، م، (173)، مقالاتی در باب شهر و شهرسازی، موسسه ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی عوامل موثر بر جمعیت پذیری شهرهای جدید (نمونه موردی: شهر جدید صدرا)" توسط محمد مسعود، دکترای معماری وشهرسازی،دانشیار دانشگاه هنر اصفهان؛ صنم آفریدی، پژوهشگر دوره دکتری شهرسازی،گروه تخصصی شهرسازی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، اصفهان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شهر جدید صدرا، جمعیت پذیری شهرهای جدید، مهاجرت هستند. این مقاله در تاریخ 19 اردیبهشت 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2424 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در ایران برای مقابله با اثرات نامطلوب توسعه کلانشهرها سیاست احداث شهرهای جدید از اواخر دهه 1360 به اجرا گذاشته شد. یکی ازاهداف احداث این شهرها جذب سرریز جمعیت کلانشهرها عنوان شده و برای این شهرها جمعیتی مشخص مورد تصویب قرار گرفت. حالو پس از گذشت بیش از دو دهه از احداث این شهرها، به نظر می رسد آن ها ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی عوامل موثر بر جمعیت پذیری شهرهای جدید (نمونه موردی: شهر جدید صدرا) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.