سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پهنه بندی زمانی مکانی کمیت آب زیرزمینی با استفاده از مدل سری زمانی - و شبکه عصبی مصنوعی و GIS (مطالعه موردی : دشت مهر)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 690

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

EMAA04_073

Index date: 2 July 2016

پهنه بندی زمانی مکانی کمیت آب زیرزمینی با استفاده از مدل سری زمانی - و شبکه عصبی مصنوعی و GIS (مطالعه موردی : دشت مهر) abstract

اهمیت آبهای زیرزمینی به عنوان یک منبع مهم تامین آب در مناطق خشک و نیمه خشک بر کسی پوشیده نیست. عواملی مانند افزایش جمعیت، توسعه کشاورزی و رشد صنعت باعث افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی شده و در مواقع بحرانی نظیر وقوع پدیده خشکسالی، افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی را در پی دارد و همین امر موجب افت سطح آب زیرزمینی در آبخوان ها شده و باعث بروز مشکلاتی مانند خشک شدن چاه های آب ،کاهش کیفیت آب و تخریب آبخوان ها شده است. از آنجا که کاهش سطح آب زیرزمینی بر افت کیفی آب نیز تاثیر چشمگیری دارد لذا به کمک پایش و استفاده از داده های کمی و مقادیر ماهانه سطح آب زیرزمینی دشت مهر، تغییرات کمی آن توسط مدل های سری زمانی و شبکه عصبی مصنوعی شبیه سازی و پیش بینی گردید و سپس نقشه پهنه بندی مقادیر آتی به کمک مدل های زمین آمار تهیه گردید. همچنین جهت بررسی و مقایسه دقت شبکه عصبی مصنوعی و سری زمانی در شبیه سازی و پیشبینی جهت استفاده در آینده، از آماره های ضریب همبستگی و ریشه میانگین مربعات خطا واستفاده شد که به ترتیب برای شبکه عصبی مصنوعی مقادیر 0/88 و 0/117 و برای سری زمانی 0/81 و آماره عدد آکائیکی 0/3 بدست امد. برهمین اساس و مقایسه مقادیر پیش بینی شده و مشاهده شده مشخص گردید که شبکه عصبی مصنوعی از دقت بالاتری برخوردار است که این امر می تواند ناشی از ورود اطلاعات بیشتر در شبیه سازی باشد که منجر به دقت بالاتری گردید.

پهنه بندی زمانی مکانی کمیت آب زیرزمینی با استفاده از مدل سری زمانی - و شبکه عصبی مصنوعی و GIS (مطالعه موردی : دشت مهر) Keywords:

پهنه بندی زمانی مکانی کمیت آب زیرزمینی با استفاده از مدل سری زمانی - و شبکه عصبی مصنوعی و GIS (مطالعه موردی : دشت مهر) authors

سید امیر شمسنیا

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه مهندسی آب

محمود فرزانه

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احسانی، مهرزاد و هومن خالدی، 1382.شناخت و ارتقای بهره وری ...
صف شکن بردجی ف. 1388. شبیه سازی هیدروگراف بارش-رواناب با ...
ملکی نژاد، ح. و پورشرعیاتی، ر. 1392. کاربرد و مقایسه ...
Chitsazan, M., Rahmani, Gh. and Neyamadpour, A. 2013, Groundwater level ...
Kong A SiouL., Johannet A., Borrell V. and Pistre S. ...
Mohanty S.K., Jha M., Kumar A. and Sudhee. p. 2009. ...
Yang Z.P, Lu W.X., Long Y.Q. and LiP.2009 Application and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی " پهنه بندی زمانی مکانی کمیت آب زیرزمینی با استفاده از مدل سری زمانی - و شبکه عصبی مصنوعی و GIS (مطالعه موردی : دشت مهر) " توسط سید امیر شمسنیا، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه مهندسی آب؛ محمود فرزانه، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان. نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش پژوهش های نوین در علوم و فناوری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آبهای زیرزمینی، شبکه عصبی مصنوعی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، زمین آمار، دشت مهر هستند. این مقاله در تاریخ 12 تیر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 690 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اهمیت آبهای زیرزمینی به عنوان یک منبع مهم تامین آب در مناطق خشک و نیمه خشک بر کسی پوشیده نیست. عواملی مانند افزایش جمعیت، توسعه کشاورزی و رشد صنعت باعث افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی شده و در مواقع بحرانی نظیر وقوع پدیده خشکسالی، افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی را در پی دارد و همین امر موجب ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شبکه عصبی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پهنه بندی زمانی مکانی کمیت آب زیرزمینی با استفاده از مدل سری زمانی - و شبکه عصبی مصنوعی و GIS (مطالعه موردی : دشت مهر) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.