سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تأثیر بهینه سازی الگوی کشت در کاهش مصرف آب و افزایش درآمد ( مطالعه موردی : دشت فریمان – تربت جام )

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,667

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAEC06_019

Index date: 9 February 2008

تأثیر بهینه سازی الگوی کشت در کاهش مصرف آب و افزایش درآمد ( مطالعه موردی : دشت فریمان – تربت جام ) abstract

در برنامه ریزی منابع آب باید تمام عوامل تأثیر گذار در نظر گرفته شوند . روشن است که ارائه یک طرح مشخص که تمام عوامل را د ر نظر بگیرد بسیار پیچیده خواهد بود . در چنین مواقعی، بهینه سازی روشی است که بوسیلۀ آن بهترین جواب ممکن برای یک مسئله با توجه به هدف تعیین شده و قیدهای موجود، که همه با توابع و روابط ریاضی مشخص شده اند، تعیین می شود . با توجه به اینکه در منطقه مورد مطالعه منا بع آب موجود ، تکافوی نیاز آبی گیاهان در اراضی کشاورزی را به طور کامل نمی کند، گیاهان دچار تنش آبی و در نهایت کاهش محصول خواهند گردید . هدف از این مطالعه، تدوین یک مدل برنامه ریزی منابع آب جهت تعیین الگوی کشت مناسب، بهره برداری بهینه از منابع آب سطحی و زیرزمی نی و چگونگی تخصیص آب بین گیاهان زراعی بوده است به نحوی که تأثیرات سوء کم آبی به حداقل ممکن برسد . با بررسی انواع مدلهای برنامه ریزی منابع آب و خصوصیات و شرایط حاکم بر هر کدام از این مدلها ، مدل برنامه ریزی خطی به دلیل سادگی و کاربردی بودن آن و امکان بکار گیر ی در مدیریت منابع آب، بعنوان گزینه مناسب انتخاب گردید . با انتخاب تابع هدف و معرفی قیدهای موجود، از این مدل برای تعیین ترکیب کشت بهینه، مناسب ترین الگوی بهره برداری از م نابع موجود و تخصیص بهینه آن بین گیاهان مختلف و در نهایت سود حاصل از زراعت، استفاده شد . مدل برای پنج دوره پنج ساله و با در نظر گرفتن تغییرات تدریجی اجرا شد . با توجه به نتایج مدل برای دشت فریمان - تربت جام می توان گفت که تغییرات در الگوی کشت در سالهای مختلف طرح بگونه ای است که با وجود کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی سود خالص حاصل، روند افزایشی دارد، بطوریکه از 703 میلیارد ریال در سال 1390 به 754 میلیارد ریال در سال 1410 خواهد رسید . با تعیین مناسب ترین الگوی بهره برداری از م نابع آب موجود ( سطحی و زیرزمینی ) با استفاده از مدل، بیلان منفی در منطقه مورد مطالعه تعدیل شده و به تدریج مثبت می گردد، بطوریکه در دشت فریمان - تربت جام از بیلان -216 میلیون مترمکعب در وضع موجود به +20 میلیون مترمکعب در سال 1410 خواهد رسید .

تأثیر بهینه سازی الگوی کشت در کاهش مصرف آب و افزایش درآمد ( مطالعه موردی : دشت فریمان – تربت جام ) Keywords:

تأثیر بهینه سازی الگوی کشت در کاهش مصرف آب و افزایش درآمد ( مطالعه موردی : دشت فریمان – تربت جام ) authors

علی اکبر عباسی

استادیار پژوهشی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خرا

سیدمجتبی قدمی

کارشناس ارشد عمران آب، شرکت مهندسین مشاور سازاب شرق

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسدپور، ح.، خلیلیان، ص. و پیکانی، غ. 1384. نظریه و ...
دهقانی سانیج، ح. و نخجوانی مقدم، م. م. 1385. کاربرد ... [مقاله کنفرانسی]
قدمی، س. م.، شریفی، م. ب. و قهرمان، ب. 1385. ...
مهندسین مشاور سازاب شرق، 1385، مطالعات مدیریت جامع منابع آب ...
مهندسین مشاور سازاب شرق، 1385، مطالعات مدیریت جامع منابع آب ...
مهندسین مشاور سازاب شرق، 1385، مطالعات مدیریت جامع منابع آب ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تأثیر بهینه سازی الگوی کشت در کاهش مصرف آب و افزایش درآمد ( مطالعه موردی : دشت فریمان – تربت جام )" توسط علی اکبر عباسی، استادیار پژوهشی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خرا؛ سیدمجتبی قدمی، کارشناس ارشد عمران آب، شرکت مهندسین مشاور سازاب شرق نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بهینه سازی، منابع آب، الگوی کشت، آب زیر زمینی، تنش آبی هستند. این مقاله در تاریخ 20 بهمن 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2667 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در برنامه ریزی منابع آب باید تمام عوامل تأثیر گذار در نظر گرفته شوند . روشن است که ارائه یک طرح مشخص که تمام عوامل را د ر نظر بگیرد بسیار پیچیده خواهد بود . در چنین مواقعی، بهینه سازی روشی است که بوسیلۀ آن بهترین جواب ممکن برای یک مسئله با توجه به هدف تعیین شده و قیدهای موجود، ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی آبی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تأثیر بهینه سازی الگوی کشت در کاهش مصرف آب و افزایش درآمد ( مطالعه موردی : دشت فریمان – تربت جام ) با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.