احیای حیاط سبز در خانه امروز؛ بررسی رابطه تناسبات و همجواری با رفتارپذیری بالکن در آپارتمان مسکونی مطالعه موردی چند آپارتمان در اصفهان

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 817

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU03_1150

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

Abstract:

حیاط سبز در خانه امروز جای خود را به بالکن در آپارتمان داده است. حال در معماری پایدار، طراحی بالکن در آپارتمان،به عنوان فضا مابین بیرون و درون خانه، از دو جنبه، رفتارپذیری در ترکیب با معماری داخلی و همچنین عنصر تاثیرگذاربر سیمای شهری ، اهمیت یافته است. حیاط، که در گذشته محل شکل گیری بسیاری از رفتارهای فردی، جمعی و تعامل با فضاای باز و سبز خانه بود ، امروز نقش خود را از دست داده است تا حدی که میتوان گفت، حیاط در یک آپارتمان، فضاایی منفی یا طراحی نشده اسات ، در مواردی هم اگر فضاایی در نظر گرفته شده، به دلیل عدم رفتارپذیری و رعایت حریم حوزه خصو صی و جمعی، کارایی چندانی ندارد و بدین سابب به فضا و عنصری منفی در معماری داخلی خانه و سیما ی شهری تبدیل شده است. مقاله حاضر با هدف دستیابی به الگو و راهکاری منطقی جهت طراحی بالکن درآپارتمان، به عنوان فضای نیمه باز با قابلیت تعامل انسان و طبیعت، سعی دارد به بررسی عواملی که بیش از هر چیز میتواند در افزایش قابلیت عملکردی و رفتارپذیری این فضا و احیای آن در معماری داخلی و سیما ی شهری موثر با شد ،بپردازد. در بخش اول این پژوهش به آسیب شناسی بالکن در چند مجموعه آپارتمانی پرداخته و نقش آن در زندگی امروزی روشنتر میگردد و در بخش دوم با مصاحبه و نرر ساانآی از چند معمار ، به بررسی عواملی که می تواند در طراحی منطقی فضای بالکن موثر با شد، می پردازد. این مقاله بر ا ساس روش تحلیلی، توصیفی و جمع آوری اطلاعات بهروش کتابخانه ای و میدانی به بررسی موضوع تحقیق می پردازد. این پژوهش با تحلیل نمونه ها و مطالعات، پیشنهادی به منرور طراحی منطقی و پایدار این فضای تاثیرگذار بر معماری داخلی و سیمای شهری، ارایه می نماید.

Authors

میثم کاظمی

کارشناسی ارشد معماری دانشگاه تهران پردیس بین الملل کیش، تهران،

بهناز برجیان

کارشناسی ارشد معماری دانشگاه تهران پردیس بین الملل کیش، تهران،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • لنگ، ج. آفرینش نظریه معماری (نقش علوم رفتاری در طراحی ...
  • پیرنیا، م. سبک شناسی معماری ایرانی، تدوین غلامحسین معماریان، چاپ ...
  • سازمان مسکن و شهرسازی اصفهان، آئین نامه ساختمان های مسکونی ...
  • پور دیهمی، ش. فضای باز در مجموعه های مسکونی، مجله ...
  • سلطانزاده، ح. از خانه تا آپارتمان، مجله معماری و فرهنگ، ...
  • نمایش کامل مراجع