سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

سیستم آکوآپونیک (Aquaponic system) روش نوین آبزی پروری در پرورش ماهیان آب شیرین

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,014

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INTCONFERENCE01_058

Index date: 2 July 2016

سیستم آکوآپونیک (Aquaponic system) روش نوین آبزی پروری در پرورش ماهیان آب شیرین abstract

استفاده مطلوب از منابع آبی در حال حاضر در دنیا و خصوصاً کشور ایران از اهمیت ویزه ای برخوردار است و وضعیت اقلیمی کشورمان اقتضا می کند که حداکثر بهره برداری از منابع آبی صورت گیرد. یکی از روش های کاربردی در این خصوص، آکواپونیک به معنی تلفیق آبزی پروری (Aquaculture) با هیدروپونیک (Hydroponics) به مفهوم کشت گیاه بدون استفاده از خاک می باشد. هدف و استراتژی اصلی از ایجاد این سیستم به حداکثر رساندن عملکرد هر یک از اجزاء بیولوژیکی سیستم جهت افزایش بازدهی اقتصادی طرح است. سیستم اکآپونیک شامل یک مخزن پرورش ماهی است که آب از سطوح نزدیک به بستر آن به محیط کشت گیاهان پمپ می شود. آب حاوی مواد دفعی که از مخزن پرورش آبزی به محیط کشت گیاه وارد شده با ریشه گیاه تماس حاصل نموده، آب و مواد مغذی مورد نیاز گیاه را به ریشه منتقل نموده و پس از گذر از بستر حاوی ماسه، پرلیت و یا رس حجیم شده (که معمولاً در بستر کشت های هیدروپونیک مورد استفاده قرار می گیرد) علاوه بر تجزیه مواد آلی و مواد سمی توسط باکتریهای موجودی روی سطح ذرات تشکیل دهنده بستر، فیلتر شده، جلبک ها و سایر مواد معلق را در بین دانه های بستر برجای می گذار و بصورت آب تازه مجدداً وارد مخزن پروزش آبزی می گردد. راگودزی و همکاران (2006) بهترین گونه ماهی جهت تولید اقتصادی در سیستم اکوآپونیک را تیلاپیا (Tilapia)، گربه ماهی اروپایی با اسظبله (Silurus Glanis)، ماهی سی باس آسیابی (Lates calcarifer)، قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss)، کپور معمولی (common carp)، آمور (Ctenopharyngodon idella)، کوی و گلدفیش را مناسب پرورش در این سیستم عنوان نموده اند. با توجه به عدم حضور تیلاپیا در سطح تولید تجاری در ایران می توان از گونه کپور معمولی و آمور و قزل آلای رنگین کمان استفاده نمود. با استفاده از سیستم اکوآپونیک می توان علاوه بر تولید گوشت ماهی در کنار تولیدات کشاورزی، از منابع آبی محافظت نمود.

سیستم آکوآپونیک (Aquaponic system) روش نوین آبزی پروری در پرورش ماهیان آب شیرین Keywords:

سیستم آکوآپونیک (Aquaponic system) روش نوین آبزی پروری در پرورش ماهیان آب شیرین authors

مزدک عالی محمودی

دانشجوی دکتری تکثیر وپرورش آبزیان، دانشگاه علوم و فنون دریایی، خرمشهر، دانشکده منابع طبیعی دریا، گروه شیلات، تکثیر و پرورش آبزیان

میلاد منیعات

دانشجوی دکتری تکثیر وپرورش آبزیان، دانشگاه علوم و فنون دریایی، خرمشهر، دانشکده منابع طبیعی دریا، گروه شیلات، تکثیر و پرورش آبزیان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سجادی نیا، ع.، روستا، ح. ر. و ا. ارشادی، 1388، ...
رنجبر، ا، روستا، ح. ر، قربانی، ف. و س. عرب ...
. روستا، ح. ر، 1388. معرفی سیستم آکواپونیک (کشت _ ...
Crawford, J. 2006. Use of Constructed Wetlands and Greenhouse Aquaponics ...
Lennard, W. A. and B. V. Leonard., 2006. A comparison ...
Graber, A. and R. Junge., 2007. Aquaponic Systems: Nutrient recycling ...
Malcolm, J., 2007. What is Aquaponics?, Backyard Aquaponics magazine. Issue ...
Malcolm, J. 2007. What is Aquaponics? Backyard Aquaponics magazine. Issue ...
Rakocy, J. E., Masser, M. P. and T. M., Losordo. ...
Savidov, N. 2004. Evaluation and development of aquaponics production and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "سیستم آکوآپونیک (Aquaponic system) روش نوین آبزی پروری در پرورش ماهیان آب شیرین" توسط مزدک عالی محمودی، دانشجوی دکتری تکثیر وپرورش آبزیان، دانشگاه علوم و فنون دریایی، خرمشهر، دانشکده منابع طبیعی دریا، گروه شیلات، تکثیر و پرورش آبزیان؛ میلاد منیعات، دانشجوی دکتری تکثیر وپرورش آبزیان، دانشگاه علوم و فنون دریایی، خرمشهر، دانشکده منابع طبیعی دریا، گروه شیلات، تکثیر و پرورش آبزیان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس جهانی رویکردهای نوین در کشاورزی و محیط زیست در راستای توسعه پایدار و تولید ایمن پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اکوآپونیک، هیدورپونیک، Aquaponic، آبزی پروری نوین، کشت توام هستند. این مقاله در تاریخ 12 تیر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2014 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استفاده مطلوب از منابع آبی در حال حاضر در دنیا و خصوصاً کشور ایران از اهمیت ویزه ای برخوردار است و وضعیت اقلیمی کشورمان اقتضا می کند که حداکثر بهره برداری از منابع آبی صورت گیرد. یکی از روش های کاربردی در این خصوص، آکواپونیک به معنی تلفیق آبزی پروری (Aquaculture) با هیدروپونیک (Hydroponics) به مفهوم کشت گیاه بدون استفاده ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی پرورش آبزیان طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله سیستم آکوآپونیک (Aquaponic system) روش نوین آبزی پروری در پرورش ماهیان آب شیرین با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.