سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ضوابط و مقررات معماری در بافت تاریخی شیراز (در پهنه بافت درون شهری)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,955

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRANIESLAMI01_055

Index date: 2 July 2016

بررسی ضوابط و مقررات معماری در بافت تاریخی شیراز (در پهنه بافت درون شهری) abstract

بافت های تاریخی، میراث کالبدی- مکانی شهرها هستند که نقش زمینه ای آنها در طول زمان موجب شده که حامل مجموعه نبوغ شهروندان خود در عرصه های مختلف، اعم از هنر، معماری، شهرسازی، صنعت و مهندسی در طول تاریخ باشند و اصالت و هویت کنونی جامعه را به ریشه های تاریخی آنها متصل نمایند. یکی از مسائل مهم در برخورد با این مکان ها، ارزش های کالبدی غیر قابل بازگشت و تکرار آنها است که در فرایند تغییرات، گاه آهسته و متصل به تاریخ و گاه با سرعتی سرسام آور مانند شرایط فعلی در حال رخ دادن است[1] و کنترل نکردن آن می تواند رشته های اتصال به تاریخ را در آنها بگسلاند. یکی از ابزارهای کنترل این تغییرات که قادر است انتظام و ویژگی های منحصر به فرد کالبدی این بافت ها را حفظ نماید، ضوابط و مقررات ساختمانی است که در ارتباط با چشم انداز و اهداف توسعه در بافت تاریخی، امکان حفاظت و حمایت از آن را در برابر تغییرات لجام گسیخته زمانه مدرن فراهم می آورد. این پژوهش قصد دارد با بررسی ضوابط و مقررات ساختمانی(با غلبه موضوع معماری) بافت شیراز که از سال 1377 ملاک عمل قرار گرفته است، با ضوابط و مقررات محله تاریخی بیکن هیل در شهر بوستون و مشاهدات میدانی از بافت تاریخی شیراز که به مدت 18 سال در کنش با این ضوابط بوده، تطبیق دهد و به بررسی کارامدی آن در بافت تاریخی به صورت کیفی و توصیفی بپردازد. نتایج حاصله، حاکی از ناکارآمدی ضوابط و مقررات در پهنه مورد هدف این پژوهش است که به دلیل عواملی چون پهنه بندی نامناسب جهت تدوین ضوابط، ضعف ارتباط مناسب بین اهداف خرد(راهبردها) و ضوابط و مقررات عملیاتی و طبقه بندی ضعیف موضوعات معماری در تدوین ضوابط رخ داده است.

بررسی ضوابط و مقررات معماری در بافت تاریخی شیراز (در پهنه بافت درون شهری) Keywords:

بافت تاریخی شیراز , محله تاریخی بیکن هیل , ضوابط و مقررات معماری

بررسی ضوابط و مقررات معماری در بافت تاریخی شیراز (در پهنه بافت درون شهری) authors

سیده رابعه حسینی حقیقی

آموزشیار موسسه آموزش عالی آپادانا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
صالحی، ا. ناکارامدی ضوابط ومقررات شهرسازی ملاک عمل ولزوم اهتمام ...
ترک زبان، ش. مرادی، . ضوابط طراحی در بافت های ...
غنمی، ا. صمدی، ی. چراغچی.ص. مجموعه قوانین، مقررات‌، آیین نامه ...
شرکت مشاور پرداراز. مطالعات بازنگری طرح تفصیلی منطقه تاریخی و ...
I9] کریگر، آ. تداوم، گسترش و باز تعریف سنتهای شهرسازی: ...
شرکت مشاور نقش جهان پارس. طرح تفصیلی منطقه تاریخی-فرهنگی: دستورالعمل ...
بحرینی، ح. فرایند طراحی شهری، انتشارات دانشگاه تهران، .1386 ...
Worthington J, Taylor S, Managing and moderating change context: new ...
Department of the Environment, Transport and the Regions & Commission ...
http : //www _ icomos .org, 2008, 20 1). ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی ضوابط و مقررات معماری در بافت تاریخی شیراز (در پهنه بافت درون شهری)" توسط سیده رابعه حسینی حقیقی، آموزشیار موسسه آموزش عالی آپادانا نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی معماری ایرانی، اسلامی (سیمای دیروز چشم انداز فردا) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بافت تاریخی شیراز، محله تاریخی بیکن هیل، ضوابط و مقررات معماری هستند. این مقاله در تاریخ 12 تیر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1955 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بافت های تاریخی، میراث کالبدی- مکانی شهرها هستند که نقش زمینه ای آنها در طول زمان موجب شده که حامل مجموعه نبوغ شهروندان خود در عرصه های مختلف، اعم از هنر، معماری، شهرسازی، صنعت و مهندسی در طول تاریخ باشند و اصالت و هویت کنونی جامعه را به ریشه های تاریخی آنها متصل نمایند. یکی از مسائل مهم در برخورد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ضوابط و مقررات معماری در بافت تاریخی شیراز (در پهنه بافت درون شهری) با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.