عامل پوسیدگی خاکستری توت فرنگی توسط عوامل میکروبی Botrytis cinerea بررسی کنترل

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,308

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MODERNAGR01_013

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

Abstract:

پوسیدگی خاکستری با قارچ (BC) Botrytis cinerea از مهمترین بیماری های توت فرنگی در گلخانه، مزرعه و پس از برداشت می باشد و گل، برگ و میوه تحت تاثیر این بیمارگر قرار می گیرند. برای کنترل این بیماری از قارچ کش های شیمیایی مختلف بصورت هفتگی استفاده می شود که تا حدودی موفق بوده ولی استفاده نادرست از آفت کش های شیمیایی سبب ایجاد استرین های مقاوم بیمارگر شده است. اثر آنتاگونیستی قاچ های (Tr) Trichoderma و متابولیت های فرار و عصاره کشت آن (در غلظت 5 و 30%(، (Sp)sporidiobolus pararoseus، Rhodotorula glutinid(RG) ، Clonostachysrosea (CR) بر رشد قارچ (BC) در شرایط آزمایشگاهی و گلخانه ای و فاکتورهای موثر بر خواص آنتاگونیستی آن ها بررسی شده است. اغلب گونه های Tr روی پرگنه های BC رشد نموده و بیش از %66 گونه ها بعنوان آنتاگونیست قوی ارزیابی شدند و %5. 43 گونه ها بطور کامل سختینه های BC را تجزیه کردند. در بررسی اثر متابولیت های فرار حداکثر میزان ممانعت از رشد میسلیومی BC توسط گونه های Tr، %55 در آزمایش تاثیر عصاره کشت، درصد ممانعت از رشد میسلیومی BC بیش از %71(غلظت %5 عصاره کشت) و %85 (غلظت %30 عصاره کشت) بود. استفاده از سوسپانسیون های مخمری SP (105 cell/ml یا 106) روی توت فرنگی باعث کاهش بروز بیماری از 96 تا %100 در تیمار کنترل به 39 تا %50 در تیمار با Sp گردید. همچنین ترکیبات فرار حاصل از کشت های Sp باعث جلوگیری از جوانه زدن کنیدی ها و رشد میسلیوم های BC شد و یکی از این ترکیبات (2- اتیل – 1 - هگزانول) از فعالیت ضد قارچی قابل توجهی برخوردار بود. در بررسی اثر آنتگونیستی RG مشاهده گردید که وجود کیتین در محیط کشت (%0.5) این اثر را بهبود می بخشد و در بررسی اثرCR مشاهده شد که 106 کنیدی در میلی لیتر این قارچ باعث جلوگیری از رشد BC گردید. CR نسبت به UV بسیار حساس است، به طوریکه دوز بالای UV بسیار حساس است، به طویکه دوز بالای UV حضور و اسپورسازی آن را به ترتیب 20 و %42 کاهش داد. در نتیجه رشد BC دو برابر افزایش یافت.

Authors

فاطمه حسینمردی

عضو هیات علمی گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Naeimi, Sh, Zarea, R. 2014. Evaluation of indigenous trichoderma spp. ...
  • Huang, R, che, H. J. 2012. Evaluation of sporodiobolus pararoseus ...
  • Lingling , Ge, Ho ngyin, Z. 2010. effect of chitin ...
  • Lucio B, C osta, Drauzio E, N Rangel. 2013. Effect ...
  • نمایش کامل مراجع