سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شبیه سازی تراز آب زیرزمینی با استفاده از ترکیب مدل های موجک ،فازی عصبی و مقایسه آن با مدل فازی عصبی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 853

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCEAUD01_253

Index date: 2 July 2016

شبیه سازی تراز آب زیرزمینی با استفاده از ترکیب مدل های موجک ،فازی عصبی و مقایسه آن با مدل فازی عصبی abstract

یکی از مهم ترین دغدغه های امروز در بسیاری از کشورهای جهان بخصوص کشورهای خاورمیانه تأمین آب و منابع آب زیرزمینی در راستای تداوم توسعه پایدار می باشد. آب های زیرزمینی به عنوان یکی از باارزش ترین منابع طبیعی و مهم ترین مسئله و چالش در قرن حاضر می باشد. که مستلزم شناخت و پیش بینی تراز آب های زیرزمینی می باشد. امروزه از روش های نوینی در باب هیدرولوژیکی استفاده می شود که مهم آنان مدل های هوشمند است. در این پژوهش کارایی سیستم استنتاج فازی - عصبی تطبیقی (ANFIS) و مدل تلفیقی،موجک-فازی عصبی (Wavelet-ANFIS)که به وسیله نرم افزار متلب (matlab) مورد استفاده قرار می گیرد. برای شبیه سازی تراز آب زیرزمینی دشت نیریز بر اساس داده های ماهانه برای یک دوره آماری 19 سال شامل بارندگی و میانگین تراز آب زیرزمینی دشت نی ریز و با استفاده از چهار الگو به طور مقایسه ای مورد ارزیابی قرار گرفته است. تراز آب زیرزمینی دشت نی ریز و بارش آن، دو ورودی اصلی در شبکه عصبی تشکیل می دهد که نرمال سازی می شود. نمودار تراز آب زیرزمینی نیز تنها خروجی این شبکه را شامل می شود که به صورت چهار الگوی وارد سیستم شده و همچنین 175 داده جهت آموزش و 58 داده جهت آزمون مدل تعیین شد.پس از انجام شبیه سازی با استفاده از مدل ANFIS و مدل تلفیقی Wavelet-ANFIS کارایی این دو مدل براساس معیارهای آماری ضریب همبستگی (R) ریشه دوم میانگین مربعات خطا (RMSE) برای چهار الگوی مورد ارزیابی قرار گرفت که به مختصر یک الگو را برای مقایسه در نظر می گیریم تری.مدل ANFIS به ترتیب 0.694 و 0.287 و برای مدل تلفیقی انفیس و موجک به ترتیب برابر 0.998 و 0.017 به دست آمد، نتایج حاصله نشان دهنده دقت بالاتر مدل تلفیقی Wavelet-ANFIS نسبت به مدل ANFIS به منظور شبیه سازی تراز آب زیرزمینی دشت نیریز می باشد.

شبیه سازی تراز آب زیرزمینی با استفاده از ترکیب مدل های موجک ،فازی عصبی و مقایسه آن با مدل فازی عصبی Keywords:

شبیه سازی تراز آب زیرزمینی با استفاده از ترکیب مدل های موجک ،فازی عصبی و مقایسه آن با مدل فازی عصبی authors

محمد مبارکی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی،واحد لارستان،دانشگاه آزاد اسلامی،لارستان،ایران

مهرداد فریدونی

استادیار گروه عمران،واحد لارستان،دانشگاه آزاد اسلامی،لارستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :

مقاله فارسی "شبیه سازی تراز آب زیرزمینی با استفاده از ترکیب مدل های موجک ،فازی عصبی و مقایسه آن با مدل فازی عصبی" توسط محمد مبارکی، دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی،واحد لارستان،دانشگاه آزاد اسلامی،لارستان،ایران؛ مهرداد فریدونی، استادیار گروه عمران،واحد لارستان،دانشگاه آزاد اسلامی،لارستان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی عمران معماری شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تراز آب زیرزمینی،شبیه سازی،مدل هوشمند،متلب matlab،موجک Wavelet،انفیس ANFIS،دشت نیریز،شبکه عصبی،نرمال سازی هستند. این مقاله در تاریخ 12 تیر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 853 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از مهم ترین دغدغه های امروز در بسیاری از کشورهای جهان بخصوص کشورهای خاورمیانه تأمین آب و منابع آب زیرزمینی در راستای تداوم توسعه پایدار می باشد. آب های زیرزمینی به عنوان یکی از باارزش ترین منابع طبیعی و مهم ترین مسئله و چالش در قرن حاضر می باشد. که مستلزم شناخت و پیش بینی تراز آب های زیرزمینی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شبکه عصبی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله شبیه سازی تراز آب زیرزمینی با استفاده از ترکیب مدل های موجک ،فازی عصبی و مقایسه آن با مدل فازی عصبی با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.