بررسی و تعیین غلظت مناسب ماده ریزش دهنده بر روی درختان پرتقال با توجهبه کاهش نیروی جداسازی میوه و همچنین افزایش درصد برداشت میوه از درخت

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 417

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICEASCONF01_253

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

Abstract:

به منظور تعیین غلظت مناسب ماده ریزش دهنده بر روی درختان پرتقال با توجه به کاهش نیروی جداسازی میوه و همچنین افزاین درصد برداشت میوه از درخت، این پژوهش در باغات شرکت کشت و صنعت شهید بهشتی شهرستان دزفول انجام گرفت. مدت زمان فرکانس در سه سطح 10، 15 و 20 ثانیه و ماده ریزش شامل ماده اتفون با سه سطح غلظت 400، 800 و 1000 ppm مورد بررسی قرار گرفته اند لازم به توضیح است بدلیل اینکه آسیبی به پوست و ریشه درخت وارد نگردد بسامد در حدود 10 هرتز انتخاب گردید. طرح آماری مورد استفاده در این تحقیق آزمایش فاکتوریل بر طرح پایه تصادفی با سه تکرار بوده است اثر تیمارهای طرح بر متغیرهای وابسته شامل درصد برداشت میوه، کارایی برداشت و نیروی جداسازی میوه مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان دادند که درصد برداشت از لحاظ غلظت ماده ریزش دهنده و مدت زمان فرکانس دستگاه تکان دهنده و اثر متقابل آنها در سطح یک درصد معنی دار بود و غلظت ماده ریزش دهنده ppm 1000 با مدت زمان فرکانس 20 ثانیه بیشترین درصد برداش میوه را به میزان 89/60 درصد داشت . کارایی برداشت از لحاظ مدت زمان فرکاانس دستگاه تکان دهنده در سطح یک درصد معنی دار بود اما اثر غلظت ماده ریزش دهنده و اثر متقابل غلظت ماده ریزش دهنده و مدت زمان فرکانس بر کارایی برداشت اثر معنی داری نداشتو مدت زمان 20 ثانیه دارای بیشترین کارایی برداشت با 390/41 کیلوگرم بر هکتار است. نیروی جداسازی میوه از لحاظ غلظت ماده ریزش دهنده در سطح یک درصد معنی دار بود نیروی جداسازی با استفاده از ماده ریزش دهنده با غلظت ppm 400 نسبت به غلظتهای ppm 800 و ppm 1000 به ترتیب 22 و 57 درصد بیشتر است. با توجه به نتایج بدست آمده ازتستافده از غلظت ppm 1000 ماده ریزش دهنده اتفون با مدت زمان فرکانس 20 ثانیه با استفاده از دستگاه تکان دهنده برای برداشت پرتقال پیشنهاد می گردد.

Authors

محمد مهران زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

سید رحمن پژوهیده

کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • علی‌پور. جهانگیر، مدرس مطلق. اسعد، رحمانی دیدار. علاالدین. 1998. شبیه ...
  • محققی، مصطفی. 1389. مطالعه رفتار آیروالاستیک پره روتور هلیکوپتر و ...
  • نصیری، م. فیفایی، ر: نجفی، ک. 1377. بررسی و انتخاب ...
  • یزدی صمدی، ب. رضایی، ع. ولیزاده، م.، 1376. طرحهای آماری ...
  • Abdeen, M., Jibara, G., Dubla, E., Dragotta, A. and Famiani, ...
  • A. Roussos, P., 1985 _ Olive training and pruning. Agricultural ...
  • Alan, Erb.1998. Pruning Fruit Trees. Kansas State University, November. ...
  • Al-Jalil, H. F., Abu-Ashor, J., & Al-Omari, K. K. 1999. ...
  • Guitard, D.G.E. and Castera, P. 1995. Experimental analysis and mechanical ...
  • Hartmond, U., Yuan, R., Burns, Jk., Grant, A. and Kender. ...
  • نمایش کامل مراجع