تأثیر آموزش فراشناخت و گرایش به تفکر انتقادی، روحیه پرسشگری و پیشرفت تحصیلی در درس علوم دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 559

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SCIENTIFIC01_206

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

Abstract:

هدف این پژوهش بررسی تأثیر آموزش فراشناخت و گرایش به تفکر انتقادی، روحیه پرسشگری و پیشرفت تحصیلی در درس علوم دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی بوده است. نظر به ماهیت موضوع مورد مطالعه و سایر ویژگی های تحقیق این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ روش، شبه آزمایشی و از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه است. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر پایه ششم مدارس ابتدایی دولتی شهرستان خواف هستند که در سال 95 - 94 مشغول به تحصیل بوده و تعداد آنها 1202=N نفر بود. نمونه آماری در این پژوهش تعداد 60 نفر از این دانش آموزان دختر پایه ششم بود. از این تعداد، 30 دانش آموز در گروه آزمایش و 30 دانش آموز در گروه کنترل به عنوان نمونه مورد نظر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. گردآوری داده ها با استفاده از پرسش نامه گرایش به تفکر انتقادی، سنجش روحیه پرسشگری و نمرات پیشرفت تحصیلی در درس علوم صورت گرفته است. در این پژوهش پایایی پرسش نامه گرایش به تفکر انتقادی و سنجش روحیه پرسشگری با استفاده از آلفا ی کرونباخ 0ما که به ترتیب /68 و 0/72 به دست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS به دو روش آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح معنی دار آماری 0/05= آلفا در نظر گرفته شد. از آزمون آماری مناسب نظیر t مستقل، همبستگی پیرسون، تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش فراشناخت و گرایش به تفکر انتقادی، روحیه پرسشگری و پیشرفت تحصیلی درس علوم دانش آموزان تأثیر مثبت دارد. همچنین فقط بین گرایش به تفکر انتقادی و روحیه پرسشگری رابطه وجود دارد ولی بین مؤلفه های گرایش به تفکر انتقادی و پیشرفت تحصیلی درس علوم و همچنین بین روحیه پرسشگری با پیشرفت تحصیلی درس علوم، رابطه معنی داری وجود ندارد.

Keywords:

آموزش فراشناخت , گرایش به تفکر انتقادی , روحیه پرسشگری , پیشرفت تحصیلی دروس علوم

Authors

کبری عرب زوزنی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائنات، گروه علوم تربیتی

مجید پاک دامن

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائنات، گروه علوم تربیتی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آقازاده، محرم (2060). راهنمای روشهای نوین تدریس. تهران: نشر آیی. ...
  • شلویری، گلرخ(2022. ارتباط مکان کنترل مادر و فرزند با پیشرفت ...
  • فتحی آذر، اسکندر و همکاران (2051). بررسی روند گرایش به ...
  • قدمپور، عزت اله و همکاران (2051). اولویت سبک های یادگیری ...
  • لواسانی، غلامعلی و همکارن(2062. اثر آموزش راهبردهای خودنظم بخشی بر ...
  • مسروری ثانی، سعید (2050. تاثیر داستان های فلسفی بر افزایش ...
  • Lasry, N., Watkins, J., Mazur, E., & Ibrahim, A. (2013). ...
  • Ricketts, J. C. (2003). The Efficacy of Leader ship Development, ...
  • Watkins, J. & Mazur. E. (2013). Retaining students in science, ...
  • نمایش کامل مراجع