سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

گیاهان دارویی، سرزمین های کم بهره، اشتغال زایی

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,768

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CIMRDC07_100

Index date: 21 March 2008

گیاهان دارویی، سرزمین های کم بهره، اشتغال زایی abstract

کمیت و کیفیت مواد موثره گیاهان دارویی برخلاف گیاهان زراعی و باغی تحت تاثیر تنشهای محیطی افزایش یافته و میزان بازدهی اقتصادی این مواد تحت تاثیر شرایط دشوار محیط به طور بارزی افزایش می یابد. تنشهای دوره ای در گیاهان مناطق اکوتونی (تنش خیز) موجب تراوشات متابولیتی گیاهان دارویی می گردد. از این رو توصیه می شود در مراتع مورد مطالعه در این پژوهش مانند نورآباد ممسنی، شهداد، خمروت و وامق آباد کوهپایه در استان کرمان، نشلج کاشان، بیرجند و همچنین مناطق کویری یزد بجای برداشت بی رویه اندامهای گیاهی و فروش آنها با قیمت ناچیز اقدام به تاسیس صنایع کوچک تبدیلی مورد نظر شود تا بدینوسیله ضمن ایجاد اشتغال در سرزمین های کم بهره کشورمان موجبات افزایش درآمد در این مناطق را فراهم ساخت. در مناطق باریجه خیز نشلج کاشان با تاسیس صنایع تبدیلی ضمن استخراج اسانس از باریجه اقدام به تهیه و فروش چسبهای نامرئی از صمغ این گیاه نمود. در مراتع ماریتیغال خیز نورآباد ممسنی با تاسیس واحدهای صنعتی کوچک اقدام به تولید داروهای تخصصی مربوط به بیماری های کبد از دانه های ماریتیغال نمود. حنا در منطقه شهداد کرمان در مناطق وسیعتری کشت تا پس از تهیه کانکرت از گل حنا و رنگ از برگهای آن زمینه اشتغال زایی و افزایش درآمد مردم منطقه را فراهم کرد. آنغوزه وشق، عناب و شیرین بیان از گیاهان دیگری هستند که به ترتیب می توان در زمینهای کم بهره خمروت کرمان، علی آباد یزد، بیرجند و وامق آباد کوهپایه کرمان مورد توجه قرار گیرد.

گیاهان دارویی، سرزمین های کم بهره، اشتغال زایی authors

رضا امیدبیگی

استاد دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امیدبیگی، رضا . 1377 بررسی تولید سیلی مارین وسیلی بین ...
امید بیگی، رضا؛ کریم زاده، ق و پیر مرادی _ ...
فخر طباطبایی . سید محمد. 1378 اهمیت مطالعه گیاهان دارویی ...
فخر طباطبایی . سید محمد 1378 . حلقه های گمشده ...
Bernath, J. 2000. Medicinal and aromatic plants. Mezo. Pub. Budapest. ...
Hornok, L. 1992. Cultivation and processing of medicinal plants. Academy ...
Omidbaigi, R. and Sefidkon, F. 2003. Essential Oil cOntent and ...
Omidbaigi , R. and Bastan , M.R. 2007. Effect of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "گیاهان دارویی، سرزمین های کم بهره، اشتغال زایی" توسط رضا امیدبیگی، استاد دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی هفتمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 2 فروردین 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2768 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کمیت و کیفیت مواد موثره گیاهان دارویی برخلاف گیاهان زراعی و باغی تحت تاثیر تنشهای محیطی افزایش یافته و میزان بازدهی اقتصادی این مواد تحت تاثیر شرایط دشوار محیط به طور بارزی افزایش می یابد. تنشهای دوره ای در گیاهان مناطق اکوتونی (تنش خیز) موجب تراوشات متابولیتی گیاهان دارویی می گردد. از این رو توصیه می شود در مراتع مورد ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گیاهان دارویی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله گیاهان دارویی، سرزمین های کم بهره، اشتغال زایی با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.