سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی کیفیت آب دشت اراک از لحاظ مقادیر نیترات و سختی در سالهای متوالی

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,123

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WRM03_156

Index date: 16 April 2008

بررسی کیفیت آب دشت اراک از لحاظ مقادیر نیترات و سختی در سالهای متوالی abstract

در دهه های اخیر رشد جمعیت و فعالیتهای صنعتی و اجتماعی ، علاوه بر ایجاد مسائل زیست محیطی دیگر ، در آلوده سازی آبهای زیرزمینی نیز نقش مهمی داشته است؛ این موضوع هر روز به حد وخیمتری می رسد و نقش دریت کیفیت آب بیشتر می شود . مقادیر نیترات نسبت به بقیه مواد حلال در آب بحرانی تر بوده و دلیلی بر آلوده شدن آب به وسیله فاضلاب های خانگی و صنعتی و یا حتی کود های شیمیایی است . در این مقاله سعی شده است تا حدودی کیفیت آب دشت اراک مورد بررسی قرار گیرد. نمونه برداری از چاه ها در سه سال متوالی صورت گرفته و آنالیز داده ها در هر سال به طور جداگانه انجام شده است. این آنالیز در مورد نیترات می باشد. روش کار به این صورت است که پس از آنالیز شیمیایی آب چاه ها در آزمایشگاه داده های بدست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند؛ تحلیل داده ها به این صورت است که ابتدا مقادیر بد ست آمده در هر یک از چاه های یک منطقه بررسی می شود و در هر سال با استاندارد های جهانی مقایسه می شوند؛ سپس میانگین کل چاه ها در هر منطقه مورد بررسی قرار گرفته و با استانداردها سنجیده می شوند . استانداردها به دو صورت بیان می شود، یکی مقدار قابل قبول که در واقع مقادیر کمتر از آن برای ما مطلوب است؛ و دیگری حداکثر مقدار قابل قبول که مقادیر بیشتر از آن خطرناک است و در واقع آب نامطلوب و زیان آور محسوب می شود. مقادیر مابین این دو به هر حال خوب نیست و استفاده از آب به نظر مصرف کننده و یا کمبود یا فراهم بودن منابع آب دیگر و.. بستگی دارد. ۱۲ منطقه از دشت اراک بررسی قرار گرفته(مجموعا ۴۸ چاه ) و در قسمت آخر میانگین کل چاه ها در همه مناطق مورد مطالعه و در سالهای مختلف بررسی شده است. نتایجی که بدست آمده به طور مختصر به این صورت است: در مورد نیترات وضعیت در دشت اراک و بالاخص در خود شهر اراک بحرانی است. در مورد مناطقی غیر از شهر اراک(امان آبادو..) وضعیت بهتر است. به هر حال نتایج این بررسی نشان داد که اگر در این مورد مدریت قوی تر نشود هر سال وضعیت بدتر می شود. در پایان کارهای مدریتی انجام شده به منظور کنترل آلودگی بیان می شود.

بررسی کیفیت آب دشت اراک از لحاظ مقادیر نیترات و سختی در سالهای متوالی Keywords:

بررسی کیفیت آب دشت اراک از لحاظ مقادیر نیترات و سختی در سالهای متوالی authors

محمد جواد آخوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی-دانشگاه کاشان

فریدون قدیمی عروس محله

استادیار دانشگاه علم و صنعت اراک

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
شریعت پناهی، م(1379) .اصول کیفیت و تصفیه آب و فاضلاب، ...
سازمان آب استان مرکزی، طرح مطالعاتی منابع آب زیرزمینی محدوده ...
آخوندی، م.ج. و قدیمی، ف.(1386)، پایان نامه، پهنه بندی آلودگی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی کیفیت آب دشت اراک از لحاظ مقادیر نیترات و سختی در سالهای متوالی" توسط محمد جواد آخوندی، دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی-دانشگاه کاشان؛ فریدون قدیمی عروس محله، استادیار دانشگاه علم و صنعت اراک نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس مدیریت منابع آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کیفیت آب، نیترات،سختی، آلودگی، مدیریت آب، دشت اراک هستند. این مقاله در تاریخ 28 فروردین 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3123 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در دهه های اخیر رشد جمعیت و فعالیتهای صنعتی و اجتماعی ، علاوه بر ایجاد مسائل زیست محیطی دیگر ، در آلوده سازی آبهای زیرزمینی نیز نقش مهمی داشته است؛ این موضوع هر روز به حد وخیمتری می رسد و نقش دریت کیفیت آب بیشتر می شود . مقادیر نیترات نسبت به بقیه مواد حلال در آب بحرانی تر بوده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی کیفیت آب دشت اراک از لحاظ مقادیر نیترات و سختی در سالهای متوالی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.