تعیین ضریب نفوذپذیری محیط متخلخل با استفاده از روش تجربی در یک بستر ذرات کروی منظم
Publish place: The Second International Conference and the Third National Conference on the Application of New Technologies in Engineering Sciences
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,157
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ITCC02_367
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
Abstract:
محیط متخلخل و جریان سیال در بستر متخلخل در بسیاری از زمینه های علمی و مهندسی، کاربرددارد. نفوذپذیری به عنوان یکی از مشخصه های محیط متخلخل، در تعیین چگونگی رفتار سیال، ازاهمیت خاصی برخوردار است. در جریان هایی با اعداد رینولدز پایین، قانون کلاسیک دارسی برایتخمین این مشخصه محیط های متخلخل، دارای اعتبار قابل قبولی می باشد. در این مقاله، با استفاده ازروش تجربی و به کمک بستر ذرات کروی، ضریب نفوذپذیری محیط متخلخل تعیین میشود. بسترمذکور یک قالب مستطیلی افقی است که با ساچمه های فولادی پر می شود. در این کار برای مقایسهنتایج آزمایشات، از ساچمه هایی با قطرهای متفاوت استفاده شده است. با در نظر گرفتن معادلهدارسی به عنوان معادله حاکم بر جریان سیال و اندازه گیری سرعت و فشار، از روش تعقیب جبههجریان ضریب نفوذپذیری برآورد شده است و به منظور بررسی نتایج از معادله کارمن- کازنی برای مقایسه استفاده میشود. جریان عبور کننده از روی یک کره، توسط معادله استوکس قابل بیان می-باشد. جریان عبور کننده از روی یک کره، توسط معادله استوکس قابل بیان میباشد. حل این معادلهنیروی پسای حاصل از کره در جریان سیال را نتیجه میدهد. به کمک بررسی های تحلیلی و عددیجریان استوکس گذرنده از بستر ذرات کروی، امکان تعیین ضریب نفوذپذیری بستر وجود دارد. درپایان این کار، نتایج تجربی با نتایج حاصل از محاسبات عددی جریان استوکس نیز مقایسه شده است.
Keywords:
Authors
محمدرضا شاه نظری
دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
ایمان ملکاآشتیانی
دانشجوی دکتری مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
میلاد اسفندیار
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
علی صابری
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :